Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Epehólyag meridián

Epehólyag meridiánepehólyag meridián akupunktúra pontokA külső szemzugból indul, és kezdeti nyomvonala kétfelé halad tovább: az egyik része kívül, a másik, pedig belül. Először zegzugos pályát ír le a fej oldalsó részén, megkerüli a fület, és a vállhoz érkezik, kívülről leszáll a hónaljhoz, végigmegy a mellkas oldalán, és a csípő közelében áll meg. A meridián belső vonala keresztezi az arcot, a nyakat, a mellkast, a májat, majd megérkezik az epehólyaghoz, még lejjebb megy, majd a csípő közelében tör a felszínre, ahol a másik, felszíni meridián résszel egyesül. Az immár egyesült meridián végigfut a láb külső oldalán, majd a bokánál még egyszer két irányt vesz egyik ága a nagylábujj végéhez fut le (ahol a máj meridiánnal egyesül), a másik ága, pedig a negyedik lábujj végénél fejezi be útját.

 

Az energiahiány következtében a szem könnyen elfárad, az alsó végtagokban lelassul a vérkeringés, és az egész szervezet legyengül. A zsírok lebontása nehezebben megy, székrekedés vagy hasmenés esete áll fenn, idegfájás alakul ki, a zsírszövet megvastagszik, vagyis az elhízás veszélye nagyobb lesz, ugyanakkor étvágytalanság és vérszegénység is létrejöhet, valamint a gyomorsav túlzott termelődése lesz a jellemző. Pszichológiai szempontból az energia hiánya túlzott érzékenységhez, lehangoltsághoz és határozatlansághoz vezet.

 

Az energiatöbblet álmatlanságot okoz, az erek és a mellkas területén feszítő érzés tapasztalható, vállfájdalom lép fel, a fej elnehezül, mandulagyulladás veszi kezdetét, levegőnyelés kellemetlen érzése jöhet létre, a bőr, pedig besárgul. Az energiatöbbletben szenvedők gyakran éreznek általános fáradtságot.

Az epehólyag meridián felelős a szervezet tápanyag ellátásért, egyensúlyba hozza az energiát a külső (nyál, gyomornedv, epe) és a belső elválasztás (hormonok) segítségével.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!