Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Epehólyag meridián

Epehólyag meridiánepehólyag meridián akupunktúra pontokA külső szemzugból indul, és kezdeti nyomvonala kétfelé halad tovább: az egyik része kívül, a másik, pedig belül. Először zegzugos pályát ír le a fej oldalsó részén, megkerüli a fület, és a vállhoz érkezik, kívülről leszáll a hónaljhoz, végigmegy a mellkas oldalán, és a csípő közelében áll meg. A meridián belső vonala keresztezi az arcot, a nyakat, a mellkast, a májat, majd megérkezik az epehólyaghoz, még lejjebb megy, majd a csípő közelében tör a felszínre, ahol a másik, felszíni meridián résszel egyesül. Az immár egyesült meridián végigfut a láb külső oldalán, majd a bokánál még egyszer két irányt vesz egyik ága a nagylábujj végéhez fut le (ahol a máj meridiánnal egyesül), a másik ága, pedig a negyedik lábujj végénél fejezi be útját.

 

Az energiahiány következtében a szem könnyen elfárad, az alsó végtagokban lelassul a vérkeringés, és az egész szervezet legyengül. A zsírok lebontása nehezebben megy, székrekedés vagy hasmenés esete áll fenn, idegfájás alakul ki, a zsírszövet megvastagszik, vagyis az elhízás veszélye nagyobb lesz, ugyanakkor étvágytalanság és vérszegénység is létrejöhet, valamint a gyomorsav túlzott termelődése lesz a jellemző. Pszichológiai szempontból az energia hiánya túlzott érzékenységhez, lehangoltsághoz és határozatlansághoz vezet.

 

Az energiatöbblet álmatlanságot okoz, az erek és a mellkas területén feszítő érzés tapasztalható, vállfájdalom lép fel, a fej elnehezül, mandulagyulladás veszi kezdetét, levegőnyelés kellemetlen érzése jöhet létre, a bőr, pedig besárgul. Az energiatöbbletben szenvedők gyakran éreznek általános fáradtságot.

Az epehólyag meridián felelős a szervezet tápanyag ellátásért, egyensúlyba hozza az energiát a külső (nyál, gyomornedv, epe) és a belső elválasztás (hormonok) segítségével.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!