Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Húgyhólyag meridián

Húgyhólyag meridiánhúgyhólyag meridián akupunktúra pontokA belső szemzug szögletéből indul, és a homlok érintésével a fejtetőn köt ki. Itt szétágazik, mellékvonala egy rövid utat befutva az agyhoz megy fel. Fővonala a fej külső részén halad tovább, majd a nyak közelében két különböző irányt vesz. Az egyik, belül haladó része végigfut a hát gerincoszloppal párhuzamos oldalán. Az ágyékrésznél ismét kettéágazik: az egyik szakasz behúzódik az ágyékhoz, és a vesén áthaladva a húgyhólyaghoz érkezik, a másik szakasz a fenék és a lábszár külső részén tör előre utat magának egészen a térdig, ahol újraegyesül az előző meridián résszel, amely a másik meridiánnal párhuzamosan, kívül haladva, a válltól indulva halad végig a testen. Az egyesült meridián aztán lefut a lábikrához, tesz egy kört a boka körül, majd miután befutotta a       láb külső részének felületét, az ötödik lábujj végénél fejezi be útját, ahol a vese meridiánnal egyesül.

 

Az energiahiány éjszakai izzadáshoz és szorongáshoz vezet, az orr váladékkal telítődhet, nyomás és fájdalom tapasztalható a szem környékén, a nyakszirten, tompa fájdalom, valamint gyakori vizelési kényszer léphet fel, a hát érzékeny lesz a hidegre, a tartás egyre görbül, a méh működésében zavarok állhatnak be, és a húgyhólyag területén fájdalmas gyulladás indulhat be.

 

Az energiatöbblet fájdalmat válthat ki a nyakszirt, a nyaki gerinc és a mellkas területén, a vállizmok befeszülnek, és az orr váladékkal telítődik. Ezen kívül a húgyhólyag és a prosztata működésében zavarok keletkezhetnek, gyulladásos folyamat veheti kezdetét e részeken, nem beszélve a vegetatív idegrendszert érintő túlterheltségről.

Csakúgy minta vese meridián, a húgyhólyag meridián is a méregtelenítő szervek működésében játszik szerepet; vagyis a hólyag kiürülését irányítja. E meridián tevékenysége a középaggyal áll kapcsolatban, amely a mellékvese és az agyalapi mirigy hormonjaival működik együtt.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!