Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

Különböző eredetű fejfájások akupresszúra kezelése

A különböző eredetű fejfájások, minden nyak feletti fájdalom, valójában a felső testrészek, homlok, koponya, halánték fájdalmai.

 

Tünetei és kialakulásuk

Ez a fájdalom több aspektusban jelenik meg. Először is sokféle helyen, például a fájdalom az egész fejben, a homlokban, a halántékon, a tarkón, kisugárzik a szemekre, nyakra stb.

Sokféle alakban előfordul a fájdalom, mely lehet lüktető, égő, tompa, vagy ellenkezőleg, kirobbanó, hasogató. Végül számtalan kísérő tünete van, például bedugult orr, szédülés, de főképpen émelygés és hányás. Minden alakja közül a leghevesebb az igazi migrén. Az új felmérések  szerint a népesség 25%-át érinti. Láthatjuk társadalmi és gazdasági jelentőségét, mert megnyomorít, mert észrevétlen eltűnést okoz ugyan, de tulajdonképpen rokkantságot.

Általában öröklött zavarról van szó, amely a fej fél oldalát érinti, gyakran kísérik látási zavarok és emésztési kellemetlenségek, amelyek vagy rendszertelenül, vagy pontos ütemben jelennek meg, ilyen a nők menstruációs migrénje.

A migrénen kívül mondhatjuk, hogy minden betegség velejárója a fejfájás, a láztól az egyszerű fáradtságig. Legelőször mindig a helyi okot kell megkeresni, ez lehet a fül, az arcüregek vagy a fogak fertőzése. Különös figyelmet kell szentelni a nyakcsigolyák elmozdulásának, ez igazi migrént is okozhat. Végül elsőrendű fontosságot tulajdonítanak a lelki, pszichés fájdalmaknak, a szellemi feszültségnek

Nyilvánvalóan keletkezésétől, eredetétől függ. Egy helyére tett csigolya, egy kikezelt arcüreg, egy kihúzott rossz fog, és ha ezek okozták, akkor a fejfájás már el is múlt. De más esetekben, mint a migrénnél, egész életre szóló betegség. Egy okkal több, hogy a gyógymód a lehető legkevésbé legyen káros.

 

Hagyományos kezelés

Sajnos a gyógyszereken alapul, ezek mindig mérgezőek, és gyakran veszélyesek huzamos szedésük miatt, kivéve az aszpirint, amely ritkán elég, és különben gyakran okoz kellemetlenségeket. A sokkal hatékonyabb anyagoknak, antiszterotonin, anyarozs származékok stb. nagyon ártalmas hatásuk lehet.

 

Akupresszúra pontok

Általában nagyon hatékony minden fejfájásnál, és megszünteti a kellemetlenségeket.

A pontok

A fejfájás szigorú analízise, elemzése után használandók!

Az egyik pont minden esetben használható, mely a fej hátsó felén van, a nyakszirt szélének hosszában, egy kis mélyedésben, háromujjnyira a fülkagylótól. Energikus masszírozása eltompultság érzetét kelti fokozatosan az egész fejen, és elűzi a fájdalmat.

fejfájások akupresszúra pontok

homlok halánték fájdalom akupresszúra pontAzonban ezt a pontot feltétlenül társítani kell különböző pontokkal annak megfelelően, hogy a fájdalom a fej mely részén lépett fel.

Ha a homlokon és a halántékon, a stimulálandó pont az alkaron van, tenyérnyire a csukló felett, ott, ahol az artéria lüktet. Ennek a pontnak keresztezett hatása van, stimuláljuk a jobb oldalon lévő pontot, ha a fájdalom bal oldali, és fordítva.

Ha a fej felső része fáj, a pont a lábikra külső felén van, egytenyérnyire a bokacsont kidudorodása fölött.

halántéki fájdalom akupresszúra pontfejfájás akupresszúra pont

Ha a nyakszirtet támadja a fájdalom, a pont a kéz oldalán van, a kisujj meghosszabbításában, az életvonal végén. Ennek a pontnak hatása keresztezett, a bal kézen stimuláljunk, ha a nyakszirt fájdalom jobb oldali, és fordítva.

nyakszirt fájdalom akupresszúra pont

Fejfájás esetén masszírozzuk a megfelelő pontokat nagyon erősen, amíg a fájdalom eltűnik. De hasznos a pontok masszírozása reggel és este, néhány percig azért is, hogy megelőzzük a fájdalmakat, például a havibaj idején. Ebben az esetben elsődlegesen az elektromos masszírozást alkalmazzuk. Így lehet a migréneket ritkítani, enyhíteni, sőt megszüntetni.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!