Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

Menstruációs zavarok akupresszúra kezelése

A menstruáció során fellépő olyan zavar, melyek a havibajok folyamán előadódhatnak:

  • A menstruáció nagyon fájdalmas.
  • A ciklusok, azaz a havi vérzéseket elválasztó intervallum, időközök, melyek rendszerint 28 naposak, megrövidülnek vagy meghosszabbodnak, szabályosak vagy sem.

Erre azért került sor, mert az alkalmazandó akupresszúra pontok ugyanazok, illetve közösek.

 

Tünetei és kialakulása

Magának a menstruációnak a zavarain kívül figyelemmel kell kísérni a vele járó kellemetlenségeket is, például duzzadt és fájdalmas mellek, súlygyarapodás, fejfájás, vagy béllel kapcsolatos zavarok. Ezek az elemek lehetővé teszik, hogy megtaláljuk az igazi okot.

A menstruációs vér milyensége is fontos. Erősen vagy gyengébben piros színű, van-e benne megalvadt vér, membrán, nyálkahártya stb.

A menstruációs zavarok a szexuális szerkezet bármely szintjéből eredhetnek, mert a szabálytalan menstruációt okozó betegségek többnyire ugyanazok, mint a teljes elmaradását okozók.

 

Hagyományos kezelés

Félretéve a szervi okokat tömlők, daganatok stb., a havi vérzés zavarait általában hormonokkal kezelik. Ez mindig nehéz terápia, mert ezek kétélű fegyverek, egyrészt gyógyítók, de másrészt kockáztatják, hogy más bajok is keletkezzenek, például meggátolják a rendes körülmények között őket kiválasztó mirigyek működését. Valóban megállapított fiziológiai tény, hogy a hormonokat kiválasztó mirigyek fékezik ezt a folyamatot, előállítást, ha hormonokat juttatnak a szervezetbe.

 

Akupresszúra pontok

Összehangoló harmonizáló szerepe van, mivel szabályozza a ciklust, nem tesz sem többet, sem kevesebbet. Alkalmazását mindig meg kell kísérelni, természetesen csak akkor, ha a nőgyógyász kizárta a szervi okot.

A pontok

Minden menstruációs zavarnak közös pontjai vannak. Más pontok különösen a fájdalmakra vagy a ciklus időtartamának hosszára hatnak.

Közös pontok, melyből kettő van.

Az első a hason van, a köldök és a szeméremszőrzet közötti félúton. A második a lábikra belső felén, egytenyérnyire a bokacsont felett, a sípcsont hátsó szélén, egy kis mélyedésben.

menstruációs zavarok akupresszúra pontmenstruációs panaszok akupresszúra pont

Különleges pontok, minden egyes zavarra, az előzőekkel együtt alkalmazva a fájdalmakra.

A pont a szeméremszőrzet felső szélén van, a felezővonaltól kétujjnyira lévő kis csonton.

Egy másik pont a térdhajlat alatt egytenyérnyire, a lábszár külső felén.

menstruációs fájdalmak akupresszúra pontokmenstruációs fájdalom akupresszúra pont

A megrövidült azaz 28 napnál kevesebb ciklusokra, a pont a comb külső oldalán van, szemben. Megragadjuk a térdkalácsot, a hüvelykujj mutatja a stimulálandó pontot.

menstruációs ciklus akupresszúra pontciklus szabályozó akupresszúra pont

A második a két első lábujj között.

A meghosszabbodott ciklusokra a pont a lábfej belső szélén van, annak felezővonalán.

Egy másik pont a hát alján, a keresztcsont felső szélén található.

menstruációs ciklus akupresszúra pontmenstruáció akupresszúrás pont

A kezelés a zavar jellege szerint változik.

Fájdalmak esetén a pontokat a menstruáció feltételezett dátuma előtt egy héttel kell stimulálni, 5 percig reggel és este, és ha a fájdalom jelentkezik, erélyesen stimuláljunk kb. 20 percig, amíg a szenvedés megszűnik.

Ha a ciklusok rendszertelenek, a pontokat reggel és este kell stimulálni, mindenkor negyedóráig, egy héten keresztül, egy hetes menstruáció alatti intervallummal.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!