Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

Menstruációs panaszok akupresszúra kezelése

menstruációs panaszok akupresszúra pontokmenstruációs panaszok akupresszúra

Többnyire fiatal asszonyok szenvednek ettől. A szabálytalan havivérzést vagy a menstruációs fájdalmakat, nemritkán a kettőt együtt többnyire a hormonháztartás zavara okozza. Nagy szerepük van azonban a pszichés tényezőknek is. Különösen kellemetlen az ún. premenstruációs szindróma, vagyis a havivérzést megelőző napokon jelentkező tünetek: fejfájás, hasfájás, hátfájás, duzzadás, kiütések, levertség, ingerlékenység, a nemi vágy csökkenése és baleseti hajlam.

Az akupresszúra harmonizálja az általános állapotot, aktiválja a hormontermelésnek a szervezeten belüli ellenőrző szervét, a hipofízist. Ezáltal stabilizálja a hormonháztartást.

Fogamzáspont, 3 harántujjnyira a szemöldök fölött.

A nagy lábujjbegy pontja. Reflexkapcsolatban áll a hipofízissel (agyalapi mirigy, a hormonháztartás irányító központja).

Kiáramló tavasz. Ennek a pontnak a hüvelykujjbeggyel való könnyű, egyenletes nyomása feszültségoldó és nyugtató hatású (partner segítségével).

Titkos fény. Erős vérzés esetén.

A 3 Yin találkozási pontja. Havivérzés idején jelentkező görcs esetén (a méhizomzat görcse esetén) és meghatározatlan okból keletkező fájdalmaknál.

Fontos! Ezeknek a pontoknak az akupresszúrázása után 30 perc, pihenésre van szükség.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!