Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Egészség és betegség gyökere

chi áramlásaA kínai medicina gyógymódjainak legfőbb célja az energia a chi akadálytalan áramlásának biztosítása a testben. Ha az energiaáramlás valamelyik meridiánban akadályba ütközik, feladatát többé nem tudja megfelelően ellátni.

Az ilyen zavar az energiacsatornához tartozó szerv működésére is kihathat, és sajátos problémákat válthat ki. Bizonyos körülmények között a zavartalan energiaáramlás chi biztosításában gátolt meridián egész hosszában kórtünetek léphetnek fel. És ez még nem minden, mivel az energiavezetékek a test minden részét és szervét összekötik egymással, egyetlen meridián zavarai kibillenthetik egyensúlyából az egész rendszert, veszélyeztetve ezzel az egészséget és a jó közérzetet.

A belső és külső zavarok

chi zavarokAz energiaáramlás (chi) zavarai belső és külső tényezőkre egyaránt visszavezethetők. A kínai medicina ezért belső és külső betegségeket különböztet meg aszerint, hogy a zavart belső vagy külső hatás váltotta ki.

A belső betegségeket az érzelmi kiegyensúlyozatlanságra vezetik vissza. A beteg elveszítette az ellenőrzést érzelmei, félelme, dühe, szomorúsága vagy éppen öröme és szenvedélye fölött. A belső betegségek először a szerveket károsítják, és csak ezután terjednek át a hozzájuk tartozó meridiánokra. Okaik bonyolultsága miatt a belső tényezőkre visszavezethető panaszok diagnosztizálása és kezelése jóval nehezebb

A külső betegségeket olyan éghajlati hatásokra például szél, hideg, hőség, nedvesség és szárazság vezetik vissza, amelyek túlságosan nagy hatással voltak a szervezetre. A tünetek ilyenkor a meridiánok mentén jelentkeznek, és ha nem kezelik őket, egy bizonyos idő elteltével a szervekre is átterjedhetnek.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!