Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Szívburok meridián

Szívburok meridiánszívburok meridián akupunktúra pontok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mellkastól indul, de nem magától a szívtől, hanem a szívizmot védő membrántól, és itt két irányba halad tovább. Az egyik szakasza leszáll a rekeszizomhoz, és ott a tripla melegítő meridián felső, középső és alsó részével kapcsolódik össze. A másik szakasza keresztülhalad a mellkason, majd felszáll a bordák felszíni területére. Továbbemelkedik, megkerüli a hónaljat, és a kar belső oldalán halad végig egészen a tenyérig. Itt ismét kétfelé ágazik, a mellékág a gyűrűsujj végéhez érkezik (ahol a hármas melegítő meridiánnal kapcsolódik össze), a főág, pedig a kéz középső ujjának végénél fejezi be útját.

 

Az energiahiány nyelési problémákat válthat ki, a nyelv lepedékessé válik, mandulagyulladásra való hajlam alakul ki, szívműködési zavarok léphetnek fel, jellemző lesz az alacsony vérnyomás, fájdalom tapasztalható a mellkas, a gyomor és a nyombél területén.

E meridiánon folyó energia hiányában szenvedő ember gyakran feszült, és nehezére esik koncentrálni, álmatlanságban szenved, és bizonyos helyzetekben szorítást érez a mellkasában.

 

Az energiatöbblet okozhat tompa fejfájást, szédülést, keringési zavarokat, feszítő érzést vagy fájdalmat a mellkasban vagy a gyomorban, a vastagbélgyulladás következtében, pedig hasmenést vagy székrekedést.

A felborult egyensúly túlérzékenységhez, dekoncentráltsághoz és alvási zavarokhoz vezethet.

A szívburok meridián a koszorúérrel kapcsolatban álló keringési műkődésekért felelős, de ez a meridián szabályozza általában a tápanyag beviteli és a keringési funkciókat is.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!