Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

Talpmasszázs kezelés időtartama

talp reflexpontjaiA reflexkezeléseket mindig néhány perces lazító masszázzsal kell kezdeni, melyet azután a szükséges reflexmasszázs követ.

Kezdetben egy meghatározott betegség kezelésére irányuló talpmasszázs ne tartson tovább öt percnél egy talpfelület esetén az első nap. (Ez nem tartalmazza a bevezető lazító masszázs idejét.)

Ha nem egy adott megbetegedést kívánunk kezelni, az első masszázs lehet akár tízperces is talpanként.

Egy hosszabb kezelés okozta enyhén kellemetlen érzés, nem okoz problémát, ám ilyen esetben tanácsos arra az alkalomra befejezni a masszázst. Az általános jótékony hatás minden esetben jelentkezni fog, enyhül az idegi feszültség, ingerület éri a vénákat, helyreáll a belső elválasztása mirigyek egyensúlya, és segítséget kap a rekeszizom.

Először el kell sajátítani a talp reflexpontjainak elhelyezkedését, így diagnosztizálhatók saját betegségeink.

Az érzékeny pontok behatárolásával és alapos tanulmányozásával végzett hatékony talpmasszázs megmutatja számunkra, mely szerveink igényelnek különleges segítséget.

A reflexológia az egészséghez vezető természetes út.

Ne masszírozza túlságosan hosszú ideig a reflexpontokat, különösen az első alkalommal. Gyakran váltogatva haladjon egyik érzékeny pontról a másikra. Egy korábban már masszírozott pontra visszatérve általában azt tapasztalja majd, hogy a fájdalom enyhült, esetenként teljesen megszűnt. Máskor esetleg több kezelésre van szükség, míg egy sajgó reflexpont tökéletesen meggyógyul.

Az ábrák alapján látni fogja, hogy a vesék reflexpontjai a talpak közepén találhatók. Mivel oly nagy szerepet játszanak ebben a tisztító folyamatban, óvakodjék e reflexpontok túlmasszírozásától. A lehető legjobb hatás érdekében lehetőséget kell adni e fontos szerveknek a méreganyagok eltávolítására a reflexológia e fajtájának sürgetése nélkül.

Ha a probléma túlságosan előrehaladott és régi keletű, az első kezelést nem tanácsos öt percnél hosszabb ideig folytatni talpanként. Hagyjon ki egy napot, majd egyenként körülbelül tíz percig végezze a kezelést, míg az érzékenység nem enyhül. Az egészségi állapot javulását tapasztalva hetente kétszer, talpanként tizenöt percen át folytassa a kezelést az előírtak szerint haladva a fájdalom teljes megszűnéséig.

A kezelt betegnek nem szabad elfelejtenie, milyen hosszú idő alatt jutott jelenlegi állapotába. A természetnek időre van szüksége a hibák orvoslására, bár a javulás gyakran csodálatosan rövid idő alatt következik be.

 

Mi a teendő egy igen érzékeny pont esetén?

Amennyiben a reflexpont rendkívül érzékeny, tollpihe könnyedségű mozdulatokkal kezdjük; haladjon tovább a többi reflexpontra, és időnként térjen vissza az igen érzékeny pontra; néhány másodpercig masszírozza (nem minden alkalommal egyformán gyengéden), míg az érzékenység megszűnik. Ehhez több talpmasszázs kezelésre lehet szükség; egyetlen alkalommal sem szabad túldolgoztatni egy érzékeny pontot.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!