Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

Talpmasszázs reflex lépések

talpmasszázs reflex lépésekA talpmasszázs kezelés első lépésének célja a test ellazítása és a keringés élénkítése. (A legmegfelelőbb olyankor kezdeni a reflexkezelést, amikor utána éjszakai nyugovóra térhet, vagy legalább szundíthat egy kicsit, mivel a talpmasszázs meglehetősen ellazít.)

A második lépés az érzékeny pontok kezelése.

A harmadik lépés esélyt adni a természetnek az egyensúly és az egészség helyreállítására.

A reflexterületek azonosítása az ábrák segítségével

A tanulási szakaszban hasznos lehet minden alkalommal magunk mellé helyezni a talp reflexológiájának ábráját. Ily módon bármikor segítségünkre lehet a reflexpontok azonosításában. Magunk előtt kell látnunk a különböző testrészeket a kezelés közben. Nem szabad elfelejteni, hogy nem csupán dörzsölgetjük a talpat, hanem bőr alatti reflexpontokat masszírozunk, reflexpontokat, melyek impulzusok keltésével járulnak hozzá szervezetünk működésének helyreállításához.

 

Figyelmeztetés

Ha egy adott panaszt illetően bizonytalan, a talpmasszázs alkalmazása előtt keressen fel egy szakembert. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor alkalmazását jobb mellőzni. Ez vonatkozik például bizonyos terhességgel kapcsolatos problémákra, mivel bizonyos reflexpontok lazító hatással vannak a szaporító szervekre.

Néhány orvos véleménye szerint a talpmasszázs csupán komplikálja a dolgokat a kemoterápiás kezelések alatt álló rákos betegek esetében.

A talpmasszázst illetően, azonban a reflexológia nem helyettesítheti az orvosi kezelést. Ezért ha egészségügyi problémája van, forduljon képzett szakemberhez.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!