Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Talpmasszázs története

talpmasszázs történeteA reflexológia tudománya időszámításunk előtt több ezer évre nyúlik vissza. Gyökerei fellelhetők Afrikában, Kínában, Egyiptomban, Indiában, Japánban és Oroszországban. Ókori könyvek és feljegyzések is illusztrálták ezen ősi gyógymód változatait, több mint 2330 éves leletek is ábrázolnak olyan jeleneteket, melyeken egyiptomiak kéz- és talpmasszázst alkalmaznak az egészség megőrzése érdekében.

A reflexológiát a modern ember számára egy amerikai orvos, a néhai Dr. William H. Fitzgcrald fedezte fel újra az Egyesült Államokban. A vermonti egyetemen végzett elismert tudós a Bostoni Városi Kórházban, valamint a londoni Központi Fül-orr-gégészeti Klinikán tevékenykedett. Egy ideig Bécsben dolgozott, majd fül-orr-gége sebészként tért vissza a Connecticut állambeli St. Francis Hospital kórházába. Az amerikai orvosi társadalom aktív tagjává vált, és 1913-ban hívta fel a szakma figyelmét felfedezésére. Akkoriban zónaterápiaként emlegették az eljárást.

 

Tíz hosszanti energiazónára osztotta fel az emberi testet, mindkét oldalon ötre, melyek mindegyike a fej megfelelő zónáitól a lábujjakig, illetve a kéz ujjainak végéig terjed. Dr. Fitzgerald megfigyelte, hogy kézzel vagy egy apró eszközzel közvetlen nyomást gyakorolva a test meghatározott részeire, „megszüntethető a fájdalom", vagy érzéstelenítő hatás váltható ki az egyazon zónában található megfelelő testrészek között. Fitzgerald és kollégái, a Los Angeles-i Dr. Edwin Bowers és Dr. George Starr White orvosok és laikusok körében egyaránt tovább népszerűsítették a zónaterápiát.

 

A néhai Eunice D. Ingham taposta ki az egészséges élethez vezető eme egyedülálló ösvényt többéves áldozatos munkájával Dr. Joe Shelby Rileyval, a feleségével és több gyakorló orvos kollégájával egyetemben, kiknek e munka alapelmélete köszönhető. A természetes gyógyítási folyamat, illetve az emberi test talpmasszázs általi regenerációjának terén folytatott munkásságuk felbecsülhetetlen részét képezi a gyógymód történetének.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!