Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

Testünk energia zónái

Minden emberi test rendelkezik természetes energiacsatornákkal, un. meridiánokkal, melyeket gyakorta neveznek életerőnek (chi), vagy az élet valójának; mind chi, prana, vagy a belső energia isteni szikrája. Minden nyelv más szót alkotott. Akár ismerős a név, akár nem, ereje és hatékonysága láttán el kell ismernünk ezen „életenergia" kétségtelen jelenlétét.

 

A természet és az isteni erőforrás

Világunk az élet, az energia és az erő világa, melyek mindegyike a természet egy-egy csodája. Szervezetünk jelentős képességekkel rendelkezik önmaga regenerálására, és csodálatosan vezeti a természet energiáit. Az energiákat, melyek képesek megújítani fizikai és szellemi egészségünket. A legtöbb betegséget fizikai vagy energetikai természetű akadály okozza, mint a zsír, a váladék, vagy a nem megfelelő energiaáramlás. Ez az akadály gátolja a keringést, és befolyásolja a szervek, idegek, izmok kielégítő működését. Az akadály eltávolításával újra megindul az energiaáramlás, és helyreáll az egyensúly; majd következhet a természetes gyógyulási folyamat.

 

A zónaelmélet (meridiánok)

A zónaelmélet szerint az emberi testen hosszanti irányban tíz energiacsatorna, meridián, úgynevezett „zóna" fut végig, melyen az életerő energia, chi áramlik. A zónák alapjain található reflexpontokra gyakorolt nyomás a természet gyógyító energiájának egy kifinomult formáját szabadítja fel, mely eltávolítja az akadályokat, elősegítve ez által a megújult energiaáramlást.

Ezzel hozzájárul a test szervrendszereinek hatékonyabb működéséhez.

E kifinomult energia hatására javul a vérkeringés, és helyreáll a szervezet egészséges egyensúlya. Jelentős szerepet játszik a stresszhatások enyhítésében, és elősegíti a mély ellazulást.

Az energiazónák láthatatlanok, ám az ábrára pillantva magunk elé képzelhetjük, miként futnak végig hosszanti irányban az energiacsatornák a lábtól (és kéztől) a fejig. A reflexpontokra gyakorolt nyomás gyógyító energiát stimulál a test különböző részeiben.

Tíz hosszanti zóna létezik, a test mindkét oldalán öt, minden egyes lábujjhoz egy (ugyanúgy a kéz ujjaihoz is).

  • Egyes zóna a nagy lábujjaknál ered (és mindkét hüvelykujjnál), és a test közepén fut végig a fej középvonaláig.
  • Kettes zóna az egyes zóna mellett fut végig a test jobb, illetve bal oldalán, a fejtetőig.
  • Hármas zóna a középső lábujjaktól (és a középső ujjtól) halad a test jobb és bal oldalán a fejtetőig.
  • Négyes zóna a negyedik lábujjon (és a gyűrűsujjakon) található a test mindkét oldalán, és halad végig a testen a fejtetőre.
  • Ötös zóna a kis lábujjakat fedi (és a kéz kisujjait), és a test legszélén halad felfelé a fej oldalsó része felé.

 

Tíz láthatatlan elektromos áramlat halad végig a testen egy vonalban az ujjakkal és a lábujjakkal.

 

A számozott zónák azokat az utakat jelölik, ahol az életenergia a chi áramlik.

Ha egy fájó reflexre nyomást gyakorolunk, képet alkothatunk arról, hogy van-e valamilyen feszültség vagy egyensúlyzavar az adott testzónában.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!