Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Testünk energia zónái

Minden emberi test rendelkezik természetes energiacsatornákkal, un. meridiánokkal, melyeket gyakorta neveznek életerőnek (chi), vagy az élet valójának; mind chi, prana, vagy a belső energia isteni szikrája. Minden nyelv más szót alkotott. Akár ismerős a név, akár nem, ereje és hatékonysága láttán el kell ismernünk ezen „életenergia" kétségtelen jelenlétét.

 

A természet és az isteni erőforrás

Világunk az élet, az energia és az erő világa, melyek mindegyike a természet egy-egy csodája. Szervezetünk jelentős képességekkel rendelkezik önmaga regenerálására, és csodálatosan vezeti a természet energiáit. Az energiákat, melyek képesek megújítani fizikai és szellemi egészségünket. A legtöbb betegséget fizikai vagy energetikai természetű akadály okozza, mint a zsír, a váladék, vagy a nem megfelelő energiaáramlás. Ez az akadály gátolja a keringést, és befolyásolja a szervek, idegek, izmok kielégítő működését. Az akadály eltávolításával újra megindul az energiaáramlás, és helyreáll az egyensúly; majd következhet a természetes gyógyulási folyamat.

 

A zónaelmélet (meridiánok)

A zónaelmélet szerint az emberi testen hosszanti irányban tíz energiacsatorna, meridián, úgynevezett „zóna" fut végig, melyen az életerő energia, chi áramlik. A zónák alapjain található reflexpontokra gyakorolt nyomás a természet gyógyító energiájának egy kifinomult formáját szabadítja fel, mely eltávolítja az akadályokat, elősegítve ez által a megújult energiaáramlást.

Ezzel hozzájárul a test szervrendszereinek hatékonyabb működéséhez.

E kifinomult energia hatására javul a vérkeringés, és helyreáll a szervezet egészséges egyensúlya. Jelentős szerepet játszik a stresszhatások enyhítésében, és elősegíti a mély ellazulást.

Az energiazónák láthatatlanok, ám az ábrára pillantva magunk elé képzelhetjük, miként futnak végig hosszanti irányban az energiacsatornák a lábtól (és kéztől) a fejig. A reflexpontokra gyakorolt nyomás gyógyító energiát stimulál a test különböző részeiben.

Tíz hosszanti zóna létezik, a test mindkét oldalán öt, minden egyes lábujjhoz egy (ugyanúgy a kéz ujjaihoz is).

  • Egyes zóna a nagy lábujjaknál ered (és mindkét hüvelykujjnál), és a test közepén fut végig a fej középvonaláig.
  • Kettes zóna az egyes zóna mellett fut végig a test jobb, illetve bal oldalán, a fejtetőig.
  • Hármas zóna a középső lábujjaktól (és a középső ujjtól) halad a test jobb és bal oldalán a fejtetőig.
  • Négyes zóna a negyedik lábujjon (és a gyűrűsujjakon) található a test mindkét oldalán, és halad végig a testen a fejtetőre.
  • Ötös zóna a kis lábujjakat fedi (és a kéz kisujjait), és a test legszélén halad felfelé a fej oldalsó része felé.

 

Tíz láthatatlan elektromos áramlat halad végig a testen egy vonalban az ujjakkal és a lábujjakkal.

 

A számozott zónák azokat az utakat jelölik, ahol az életenergia a chi áramlik.

Ha egy fájó reflexre nyomást gyakorolunk, képet alkothatunk arról, hogy van-e valamilyen feszültség vagy egyensúlyzavar az adott testzónában.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!