Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

Láthatatlan felosztások és zónák

talp reflexzónái

Testünk, világunk, és az egész univerzum különféle láthatatlan zónákból és területekből áll. Ezen útmutatók segítségével azonosíthatunk be egy adott helyet, és segítségünkre van az elhelyezésben és elrendezésben.

Földünk öt nagy részre tagolódik az Egyenlítővel párhuzamos képzeletbeli vonalak mentén, és a biológiai földrajznak megfelelően vannak zónákra osztva, mint a hőmérséklet, fény, növényzet és állatvilág. Vannak időzónák, melyeket általában ellenőrzünk, mielőtt a világ másik szegletébe telefonálunk; vannak sportzónák, meghatározott területekre osztva a játékmezőt, vannak városok, melyek kereskedelmi vagy lakóövezetekre tagolják az adott földterületeket, vannak óceánok és ég, melyek a hajók és repülőgépek navigációjának érdekében szintén zónákra vannak osztva, hogy tájékozódhassanak a sötétben és a ködben.

Vizsgáljuk meg a test felosztását és zónáit! Ezek az irányvonalak rendkívül fontosak a reflexológus számára, mert magyarázatot adnak a reflexterületek és a nekik megfelelő testrészek kapcsolatára.

 

A felosztások

Az emberi test öt fő részre tagolódik, melyek párhuzamosak a derékvonallal (mint a Föld öt, az Egyenlítővel párhuzamos vonal mentén történő felosztása). A lábakon is öt haránt irányú felosztást találunk, melynek segítségével meghatározható, hogy a láb adott tája a törzs mely részének felel meg.

 

A zónák

A talp egy érzékeny pontjának masszírozásakor a reflexpont láthatatlan energiaáramot indít, mely a hanghullámhoz hasonlóan a zónákon halad felfelé, ha útjában nincs akadály, a talp nem érez fájdalmat. Ha a test egy adott részében akadály keletkezik, ez a láthatatlan elektromos hullám olyan jelekké alakítja a reflexingerületeket, mintha apró tűk szurkálnák a talpat. A zóna bármely pontjának zavara (vérbőség vagy stressz) káros hatással van az adott zóna energiaáramlására. Egy „érzékeny reflexpontra" gyakorolt nyomás hatására felélénkül a zóna vérkeringése, és újra működésbe lép a rendszer vér- és nyirokellátása.

A fontos szállító hálózat megtelik energiával, és megkezdi a salakanyagok elszállítását a sejtekből a szervezet tisztító szerveibe, a tüdőbe, a májba és a vesékbe. Így mivel ismét felgyorsul a keringés, a vér újból képes ellátni a test sejtjeit a szövetek újjáépítéséhez, a betegségeket legyőző antitestek termeléséhez, az energiaellátáshoz szükséges oxigénnel és a test belső kémiai egyensúlyát szabályozó hormonok képződéséhez elengedhetetlen tápanyagokkal. Ezek cserébe helyreállítják a különféle szervrendszerek egyensúlyát, s azok harmonikusan együttműködve elősegítik a szervezet öngyógyító folyamatait és enyhítik a megbetegedéseket.

 

A reflexológia olyan, akár a szobában terjedő hanghullám, láthatatlan, mégis hanghatásokkal tölti meg az egész szobát. (A reflexenergia is láthatatlan, mégis egyensúlyban tartja az egész szervezetet.) Testünk, csak úgy, mint a világ, számos felosztásra és zónára tagolódik.

Könnyen érthetővé válik, miként erősíti meg az energiaáramlást a megfelelően végzett talpmasszázs a test láthatatlan felosztásai és zónái mentén.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!