Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

Teniszkönyök akupresszúra kezelése

Maga a könyök izülete, azaz a karcsont, az orsócsont és az alkar közötti izület. Azután egy második izület, az alkar két csontja között, a könyökhajlat alatt, az alkar a hüvelykujj oldalán. Még elsősorban, két álizület is van. Ezek a karcsont végén helyezkednek el, két csontkiemelkedésen, melyek a kisujj oldalon és a másik a teniszkönyök a hüvelykujj oldalon. Ehhez a két domborzathoz rengeteg izom kötődik, ezek mozgatják a kezet. Itt találhatók még az izmok összevisszaságában az inak és az izületi nedvet tartalmazó zacskók.

Ezek mind begyulladhatnak, főképpen a hüvelykujj oldalon, Ezt hívják ismertebb nevén teniszkönyöknek, mert gyakran a teniszjátékosokat támadja meg. De nem csak őket, hanem a azokat az embereket is, akik szakmájukban ismételt mozdulatokat végeznek. A kosárfonókat, vagy egész egyszerűen a túl nehéz kosarat cipelő háziasszonyokat is utolérheti. A beteg csak bizonyos mozgásokkor szenved, például ha elfordít egy ablakkilincset, egyébként nem érez éles fájdalmat.

 

Kialakulása

A könyök sérülései, vagy egy rossz helyzetben tett heves erőfeszítés, egy ismételt erőfeszítés vagy a tájék idegeinek irritációja okozza. A gyakran hosszú, elhúzódó bántalom mindig fájdalmas, mozgásképtelenséggel jár, ami gyakran jelent katasztrófát a szakmai életben.

 

Hagyományos kezelés

Mint más esetekben is, a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő szerek, különösen a kortizon helyi befecskendezése szó szerint tönkreteszi az izmokat és az inakat.

 

Akupresszúra pontok

Minden esetben, hatékony és veszélytelen.

A fő pont: a könyökhajlat végén van, a hüvelykujj oldalon.

teniszkönyök akupresszúra pontjakönyökfájdalom akupresszúra pontkönyökfájdalom kiegészítő akupresszúra pont

A két kiegészítő pont, az egyik háromujjnyira az előző pont alatt, az alkar szélén. A másik a kézháton van, annak a térnek a mélyén, amely elválasztja a hüvelykujjat a mutató ujjtól, az ujjak felé mutató csontok között a fej és a csont-test közötti szögben.

Mint minden fájdalom esetén, erélyesen kell stimulálni akár masszázzsal, akár elektromosan, míg a fájdalom meg nem szűnik. A kínai orvosok e pontokon nyugtatókat injektálnak, nyugtató injekciókat adnak. Ha a teniszkönyök krónikus, két-háromszor kell stimulálni néhány percig, naponta, az izületek mozgatása mellett.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!