Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai akupunktúraakupunktúra pontokakupunktúraakupunktúra kezelés

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Vékonybél meridián

Vékonybél meridiánvékonybél meridián akupunktúra pontok

 

A kisujj végétől indul, végigfut a kéz külső részének felületén, majd miután elérte a csuklót, felfelé folytatja útját az alkaron és a karon, eljut a vállhoz és a hát felső részének közepe felé veszi az irányt (ahol összekapcsolódik a kormányzóvezetékkel [hátsó közép meridián]), és itt két irányba halad aztán tovább. A meridián egyik része belülről ereszkedik le a szívhez, keresztülmegy a rekeszizmon és a gyomron, és a vékonybélnél fejezi be útját. A másik rész felszáll a nyakhoz, és az archoz érve kettéválik: egyik része a külső szemzug szögletében ér véget, a másik, pedig a belső szemzug szögletében.

 

Az energiahiány a táplálék feldolgozás nehézségei miatt vérszegénységhez vezethet, a mélyvénás erekben a vérkeringés lelassul, lumbágó, isiász, keringési elégtelenség, étvágytalanság, menstruációs zavarok, vállfájás, migrén, látási és hallási zavarok léphetnek fel.

Azok az emberek, akiknél a vékonybél meridiánon felborul az energiaegyensúly, gyakran lehangoltak, a társas érintkezés nehezükre esik, túl pedánsak, érzelmeiket szigorú kontroll alatt tartják, és túlzott határozottsággal lépnek fel.

 

Az energiatöbblet gyakran okoz emésztési zavarokat, székrekedést, petefészek működési rendellenességeket, fájdalom léphet fel a vállakban és a felső fogsornál. Az arc gyakran kipirosodik, a nyálelválasztás elégtelen, a hasi izmok befeszülnek, gyakori vizelési kényszer jön létre. Pszichológiai megközelítés szerint az egyensúly hiánya nyugtalansághoz és fáradékonysághoz vezet.

A vékonybélnek az emésztésben van fontos szerepe, így aztán a vékonybél meridiánnak az a feladata, hogy szabályozza a szervezet táplálékfelvétele funkcióit.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!