Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Veseproblémák - lelki okai

veseproblémákA vesék a testem belső egyensúlyát tartják fenn, azzal, hogy a vért megtisztítják a toxikus, mérgező anyagoktól, és a folyadékok testembe történő beáramlását, kiürüléssel, kiválasztással ellensúlyozzák (vizelet kiválasztás). A veséknek a vénás vérnyomás ellenőrzésében, irányításában is szerepük van.

Mivel a vesék szabadítják meg a testet a hulladékoktól, ez átvitt értelemben azt jelenti, mintha azok ürítenék ki a szervezetemből a bennem lakozó negatív gondolatokat. A veséim rossz működése régi érzelmi gondolatsémák vagy olyan negatív érzelmek, visszatartását jelzi, amelyek arra várnak, hogy kiürítsem őket. Ez leggyakrabban vesekövek formájában jelentkezik. Állandóan azt próbálom vizsgálni (miközben veseköveket növesztek), hogy megtudjam, mi az, ami hozzám tartozik, vagy mi az, amit elveszíthetek. Ki akarom jelölni a határaimat és a korlátaimat azért, hogy abból egy centimétere se veszítsek! A veséket a félelmek „székhelyével" is szoktuk azonosítani. Amikor ezek meggyengülnek vagy károsodnak, akkor olyan félelemről lehet szó, amelyet nem akarok kiadni magamból, vagy amit talán még önmagamnak sem akarok bevallani. Ezáltal az ítélőképességemen esik csorba. Hajlamos leszek arra, hogy végletekbe essek, nagyon tekintélyelvű és igen kritikus leszek, vagy ellenkezőleg, alávetett, tanácstalan leszek, tehetetlennek érzem magam, és csalódást csalódásra halmozok. Az élet igazságtalan velem. Nehezen fogok döntéseket hozni. Ha a veséim többé már nem szűrik meg a véremet, akkor az olyan, mintha a testem minél többet akarna megtartani ebből a folyadékból azért, hogy ne veszítse el, vagy ne szenvedjen benne hiányt. Fel kell hát tennem magamnak a kérdést, hogy milyen helyzet hozhatott létre bennem folyadékkal kapcsolatos félelmet (például, ha attól féltem, hogy megfulladok, akkor ebben az esetben ez a folyadék a víz lesz). Vagy az is lehetséges, hogy egyszer majdnem megittam valamilyen mérgező folyadékot. A vesék gyűjtőcsövecskéit is érintheti elváltozás, ha az a benyomásom, hogy keményen kell küzdenem a megélhetésemért. Úgy érzem, hogy az életem egyik jelentős eseménye következtében ki lettem semmizve, le vagyok törve. A veseproblémák gyakran halálfélelemmel járó baleset, vagy sokkoló esemény következtében jelentkeznek. Ezek alkalmával, a semmivel, az űrrel szembesülhettem. Az a benyomásom, hogy mindent elveszítettem, hogy az egész kis világom, univerzumom szétesett. Attól félek, hogy képtelen vagyok szembenézni az élettel. A vesék az együttműködést is szimbolizálják, mivel kettő van belőlük, s azok szoros együttműködésben dolgoznak.

Fel kell tennem magamnak a kérdést, hogy milyen jelenleg a kapcsolatom a partneremmel. Őt teszem felelőssé minden engem ért baj, rossz dolog miatt? Hajlamos vagyok arra, hogy másokat lelki szemetesládaként használjak, és életüket az én problémáimmal mérgezzem meg? Ha ez a helyzet, akkor a veséimnek működési rendellenességei lesznek, sőt veseelégtelenség is kialakulhat. Ilyenkor mindenképpen együtt kell működnöm (nincs más választásom), ebben az esetben egy géppel, amely a dialízist végzi és kitisztítja a véremet. Újra kell gondolnom a környezetemhez fűződő viszonyaimat. Ideje annak, hogy kézbe vegyem saját életemet, hogy megtanuljam megismerni saját igényeimet.

Felelősséget vállalok az életemért, és felhagyok mások szapulásával. Képes vagyok a választásaimért felelősséget vállalni. Az ítélőképességem így biztossá, és precízzé válik. Így teljesen együtt fogok működni az élettel, és így erős, ellenálló veséim lesznek.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!