Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

Övsömör - kialakulásának lelki oka

Az övsömör esetében többnyire a test egyik oldalán, a mellkas alsó tájékán fájdalmas, hólyagszerű kiütések jelennek meg a bőrön. Testi kiváltó okként az ott végigfutó gerincvelőideg gyulladása szolgál.

ÖvsömörE megbetegedés a bőrt, azaz kontaktusteremtő szervünket érinti. Pontosabban fogalmazva, a zavar a fent említett idegnyalábból indul ki. Ez arra enged következtetni, hogy e megbetegedés érzékelésünk, észlelésünk zavarával áll kapcsolatban, hiszen az idegeknek az a feladatuk, hogy a külvilág információit közvetítsék az agynak. Az övsömörben szenvedő betegnek nehézségei vannak a kapcsolatteremtés terén, minthogy bőrbetegsége a következőket jelzi: Foglalkozzatok velem, törődésre és gondoskodásra van szükségem, igényelem és keresem a kapcsolatot!" Másfelől viszont belülről ellentétes értelmű információlökéseket kap, melyek kapcsolatfelvételében megakadályozzák, minthogy a beteg a külvilág közeledési kísérleteit egyáltalán nem vagy csak csökevényes formában észleli. Így kerül sor a már említett ideggyulladásra, mely az érzékelt impulzusok továbbításában és feldolgozásában bekövetkezett zavarra utal.

A beteg igényli és keresi a kapcsolatot, ugyanakkor a jóindulatú közeledéseket, félelemből vagy bizalmatlanságból, elutasítja. Kapcsolatteremtésre bizonyos mértékig képtelenné vált, meg kell hát tanulnia másokhoz közeledni, illetve lehetőséget teremteni a kapcsolat létesítésére.

Övsömör: segélykiáltás: „Szükségem van, vágyom a kapcsolatokra!" Félelem, bizalmatlanság és védekezés a kapcsolatteremtéssel szemben. Érzelmi-gondolati „ördögi kör".

Az övsömör súlyosabb eseteiben szövődményként féloldali süketség vagy vakság alakulhat ki. Jelzi, hogy a beteg többé nem képes érzékelni a valóságot, illetve a rendelkezésére álló lehetőségek gazdagságát, szívesebben él tehát a látszatok világában. Ezen a ponton az illetőnek meg kell tanulnia áttörni e gondolati és érzelmi ördögi körön.