Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Cellulit (narancsbőr) - lelki okai

cellulit - narancsbőrA cellulit főként olyan nőknél fordul elő, akiknek szervezete sok ösztrogént termel. Amikor a máj nem tudja megfelelően semlegesíteni és kiüríteni az ösztrogént, annak hatására megváltozik a bőr alatti laza, rostos kötőszövet alapállománya: a visszatartott víz és só, illetve a lerakódott zsír miatt kocsonyássá válik (tapintása és kinézete a narancs bőréhez lesz hasonló). A cellulit nem összekeverendő a cellulitisszal (amely a bőrben és közvetlenül a bőr alatt elhelyezkedő szövetekben terjedő bakteriális fertőzés. A fertőzés rendszerint bőrsérülés, fekélyesedés, lábgombásodás vagy bőrgyulladás után alakul ki.). A cellulit aggodalmakhoz, elfojtott érzelmekhez köthető. Olyan sajnálatot és ellenérzést jelezhet, amelyektől még nem szabadultam meg, illetve utalhat a magammal vagy másokkal kapcsolatos elkötelezettségre is. Félek attól, hogy elkötelezzem magam amellett az ember mellett, akit szeretek, és elutasítom az előrehaladást. Ez a félelem egy olyan eseményből eredhet, amelyben elhagyatottnak éreztem magam. Elutasítom, megtagadom a fiatalságom egy részét, mivel fiatalabb koromban többször megéltem olyan traumát okozó, bántó élményt, amely még ma is felkavar, és amely gátat szab kreativitásomnak és gyermeki szívemnek. A cellulit megjelenése sokkal gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál, hiszen a nők már igen korán elkezdenek foglalkozni a külsejükkel, az alakjukkal, amelyet mindig a társadalom által meghatározott tökéletességgel akarnak összhangba hozni. A külső, a kinézet, az esztétikai aspektus túlságosan fontos számomra.

 

Ami tenni kell!

Megvizsgálom, hogy melyek azok az érzések, amelyek megakadályoznak abban, hogy  előbbre, jussak, és elfogadom, hogy ezeket lassan és óvatosan feldolgozom, beillesztem a mindennapjaimba.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!