Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

A hét érzelem

A belső problémák, betegségek kiváltó oka a túlzott hét érzelem egyike, vagy több érzelem együttese is lehet. Ha az egyes érzelmek túlzottá vagy állandóvá válnak, a szervezet egyensúly felborulhat, ami betegségekhez vezet.

 

öröm - érzelemÖröm

Az öröm a nyugati kultúrában vidám, pozitív érzelemnek számít, melyet nemigen gondolunk károsnak vagy veszélyesnek. A kínaiak szerint, azonban az öröm mániás, vagy helytelen viselkedéshez is vezethet, ami károsítja a szívet és a tüdőt, melyek egymáshoz közel helyezkednek el a felső melegítőn. A túlzott öröm árt a szív chi-jének, ami a kínai medicina szerint koncentrációzavart, hisztérikus kacagást vagy szellemi rendellenességeket is okozhat.

 

rémületRémület

A pánik vagy a valamilyen drámai esemény miatti váratlan ijedtség is a szívvel áll szoros kapcsolatban. Ez nem sokban tér el a nyugati felfogástól, hisz a „pánikroham" tünetei között tudvalevőleg a szívdobogás, a szellemi nyugtalanság és a hideg verejték áll az első helyen. A kínai medicina szerint a rémülettől a szív „támasz nélkül kóborol".

 

aggodalomAggodalom

Az aggodalom érzése a léphez kötődik. Ha az ember túl sok ideig foglalkozik egy-egy problémával vagy túl sokáig, és túl intenzíven koncentrál, akkor a lép chi-je megrekedhet, ami depresszióhoz, szorongáshoz, étvágytalansághoz, gyenge végtagokhoz, hasi puffadáshoz és rendszertelen menstruációhoz vezethet.

 

bánatSzomorúság és bánat

A szomorúság a tüdővel áll szoros összeköttetésben, így túlzott jelenléte „elszívja a tüdő chi-jét", ami légúti betegségekhez vezet. A szomorúság valóban kihatással van a tüdőre, gyászeseteket követően gyakori az asztmás megbetegedések kialakulása, a boldogtalan emberek, pedig sokszor küszködnek köhögéssel. A kimondhatatlan bánat és a sokk is a tüdőhöz kötődik, és mivel a tüdő felelős a chi keringésének felügyeletéért, egy nagy megrázkódtatás az egész szervezetet megviseli.

 

félelemFélelem

A félelem a veséhez köthető, így a rettegés visszájára fordítja az alapvetően felfelé áramló chi-t, fásultságot, hátfájást és vizelési problémákat okoz és erősíti az egyedüllétre való vágy érzését.

 

dühDüh

A kínai medicina szerint a düh a májjal áll szoros kapcsolatban, túlzott harag esetén a máj chi szintje megemelkedik, ami fejfájáshoz, vörös archoz, szédüléshez és vörös szemekhez vezet.

 

 

Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!