Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Esszencia (Csing)

kreativításA Csing, vagyis az esszencia az öt „alapvető anyag" egyike, fontos szerepet játszik a kreativitásban és a szaporodásban. A Csing szoros kapcsolatban áll a vesével, ahol tárolódik, így sok veséhez kötődő testi tényező (például a haj vagy a hallás) a Csing állapotára is rávilágíthat.

A velünk született Csing születéskori mennyisége az évek során egyre apad. A kínai felfogás ezért úgy tartja, hogy az öregedés olyan jelei, mint a rossz hallás vagy az ősz haj a Csing csökkenésének tulajdoníthatók. A Csing a szaporodásban is fontos szerepet játszik, így megfogyatkozása a nők esetében a termékeny kor végével és a klimax kezdetével jár. Az utóbbit a kínai medicina gyakran a vese elégtelen működésével magyarázza. A kínai felfogás szerint a Csing csontvelőt termel, melyet „a velő tengereként" is emlegetett aggyal hoznak összefüggésbe, ami megmagyarázza, hogy a Csing miért áll kapcsolatban a kreativitással. A Csing-hiány gyenge emlékezőképességhez, a koncentráció hiányához vagy más agykárosodáshoz vezethet, melyek veseélénkítő orvosságokkal kezelhetők. Ugyanez igaz a szaporodással kapcsolatos problémákra, például az impotenciára vagy a vetélésre.

 

 

 

Az esszencia megerősítése

A Csingnek yin és yang vonásai is vannak: az aktív, külső chi-hez viszonyítva yin, míg a passzív, belső Hszüe (vér) mellett inkább yang jellege erősebb.

Ha Csing-hiány lép fel, a yin és a yang is károsodik. A Csing gyengeségének első jele a veseelégtelenség: korán jelentkező öregedés, rossz fogak, gyenge emlékezőkészség, szexuális rendellenességek. A tünetektől függően a Csing-hiány yin vagy yang jellegű is lehet – az impotenciát például a yang, míg a hüvelyi szárazságot a yin csökkenése okozza.

A Csinget erősítő növények elsősorban veseélénkítő orvosságok, és sok közülük hatékonyan lép fel a magas életkor érdekében, illetve az öregedés jele ellen.

Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!