Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Belső nedves-meleg tünetek

belső nedves meleg szindrómákA külső kórokozók gyakran lépnek fel egyesült erővel, akár a test felszínét, akár a szervezet belső részét támadják. Ilyenkor a gyógykezelés egyrészt az egyes „gonoszok" ellen alkalmazandó gyógynövényekből, másrészt a gyógyhatást az adott testrészre koncentráló orvosságokból áll.

A tüdőt megtámadó szél-meleg a szervezet belső részét támadó szél-meleg tünetei részben hasonlóak a felszíni szél-meleg támadásának tüneteihez láz, bőrkiütések, szájszárazság, szomjúság, ám többnyire köhögés és sárga köpet is társul hozzá – a nyugati orvostudomány ezt akut hörghurutként értelmezné. Az egyik leggyakrabban alkalmazott kínai orvosság az eperfalevélből és krizantémból készült főzet.

 

Nyári hasmenés

A nyugaton gyomorhurut, bélhurutként diagnosztizált betegséget a kínai medicina szerint a nedves-hideg vagy a nedves-meleg okozza. Az előbbi változat többnyire hasmenéssel és gyenge hányással jár, emellett a beteg többnyire meleg nyugtató italok fogyasztására vágyik. A nedves-meleg okozta tünetek között, találjuk a szomjúságot, lázat, a bél alsó szakaszán megjelenő égető érzést és kellemetlen szagú székletet. A melegben gyakran előforduló és többnyire ételmérgezésekre fogott nyári hasmenés is a nedves-meleg problémák, közé tartozik. Ilyenkor a külső kórokozók kiűzésére hideg keserű gyógynövényeket alkalmaznak.

 

Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!