Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Ekcéma

ekcémaA nyugati felfogás, a nyugati orvostudomány az ekcémát többnyire krémekkel, kenőcsökkel és gyógyszerekkel igyekszik gyógyítani.

A nyugati orvosok a különböző bőrproblémákat, többek között az ekcémát is, általában elég egysíkú módszerrel kezelik: gyulladáscsökkentő krémekkel. A gyógynövényekkel gyógyító nyugati orvosok a keringést és a májat élénkítő és a problémát, okozó méreganyagokat kitisztító gyógynövények segítségét veszik igénybe. Az ekcémát a kínai medicina is a szervezetben fellépő általános diszharmónia egyik jeleként értelmezi, és különösen fontosnak tartja, hogy a megfelelő gyógynövények kiválasztása előtt felfedjék a probléma okát.

Az ekcéma egyik leggyakoribb előidézője a vérben fellépő meleg, de a hidegszél-nedvesség vagy a meleg-nedvesség támadása is okozhatja. Mivel az öt elem tana szerint a tüdő és a bőr szoros kapcsolatban áll egymással, előfordul, hogy az ekcéma valamilyen tüdőbeli rendellenességre utal. Az okok különbözősége magyarázattal szolgál arra, hogy a kínai patikákban készen kapható ekcéma elleni gyógyír miért nem bizonyulnak mindig hatékonynak: az esetek egy részében nem a valódi kiváltó okot kezelik.

Az 1990-es években a londoni Great Ormond Street Gyermekkórházban ekcémakutatást folytattak. Ennek során a vérbe jutó külső meleg okozta, krónikus, száraz, vörös és irritált bőrrel járó ekcémaváltozatot egy nagyjából szabványos kínai formulával kezelték.

 

Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!