Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Fájdalmas elzáródások

fájdalmas elzáródásokA szervezet belsejébe bejutó külső kórokozók elzáródásokat idézhetnek elő a meridiánokban, ami fájdalomhoz és tágulatokhoz vezet. A kórokozóknak a végtagokhoz futó meridiánok elleni támadása Bi-szindrómát (Bí Cseng) okoz. A Bit általában „fájdalomnak", a Bi Csenget, pedig „fájdalmas elzáródásnak" szokták fordítani. Bár a kifejezés minden elzáródással járó betegségre használható, a Bi-szindrómák többnyire a nyugati orvostudomány által izület vagy reumás betegségekként kategorizált egészségügyi problémákat takarják.

 

A szél-nedvesség eloszlatása

A problémát kiváltó különféle külső „gonoszoktól" függően a fájdalmas elzáródásokra alkalmazott gyógynövények lehetnek hűsítő, szárító vagy melegítő hatásúak. Az adott szindrómát, a beteg életkorát és testfelépítését, illetve a betegség állapotát is figyelembe kell venni az alkalmazni kívánt gyógynövények kiválasztásakor és kombinálásakor.

Sok, izületi panaszokra használt növény valójában a májat és a vesét serkentő orvosság, és e két szerv élénkítésével próbálják az öt elem tana szerint velük szoros kapcsolatban álló szöveteket is erősíteni. A máj az inakkal, míg a vese a csontokkal áll összeköttetésben. Mivel a lép közel áll az izmokhoz, reumás és izomfájdalmak kezelésére egy kínai orvos léperősítő gyógyszereket javasolna.

Az ilyenkor használatos gyógynövényeket a nyugati medicina elsősorban gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító orvosságokként jellemezné.

A tigriscsont (Hu Ku) köztudottan jó gyulladáscsökkentő orvosság, emellett laboratóriumi körülmények között hatékonynak bizonyult a kísérleti állatokban mesterségesen előidézett izületi gyulladás gyógyításában, ami magyarázatul szolgál népszerűségére és elterjedt alkalmazására Ázsia nagy részében. Mindemellett jogos az a vád, hogy használata rendkívül nagy veszélyt jelent a vadon élő tigrisek életben maradási esélyeire.

 

Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!