Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Szél-hideg szindrómák

tüdő szél-hideg szindrómaNyugaton a szél-hideg és szél-meleg szindrómákat a meghűlés, a kisebb légzőszervi fertőzések, az izomfájdalom és az influenza változataiként írnák le, ám a hagyományos kínai medicina mindegyiket különféleképp kezeli.

A szél-hideg szindrómák jellegzetes tünetei a következők: hidegrázás, hőemelkedés, esetleg láz, az izzadás hiánya, fejfájás vagy más fájdalmak, fehér réteg a nyelven és „lebegő" pulzus. Emellett előfordul, hogy a páciensek köhögésről vagy légzési problémákról panaszkodnak.

fahéjA megfázáshoz hasonlóan a szél-hideg szindrómák is okozhatnak duzzanatokat, furunkulusokat, asztmát, nyak-és fejfájást.

A szél-hideg bajok kezelésére meleg, fanyar gyógynövényeket használnak, melyeket főzetek formájában kombinálnak. Ide tartozik például a jól ismert gyömbértea és fahéjtea. Egy csésze vízben tíz percig főzzünk egy-két gyömbérgyökér darabot, majd adjunk hozzá egy csipetnyi fahéjat. Ezután az elegyet lefőzzük, és napjában háromszor fogyasztjuk. A nyugati konyhákban használt, kínai rokona helyettesítésére teljesen elfogadott fahéj, a Cinnamomum zeylanicum helyett célszerű inkább Kuj Csével dolgozni.

 

 

Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!