Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Egészség és energia

A kínai medicina szerint az egészség és energia szorosan összefügg egymással. Tudnunk kell, mit jelent energia oldalról nézve az egészség. Ilyen szempontból a következőképpen definiálhatjuk a testi, szellemi és spirituális egészséget:

 

1. Megközelítőleg egyenletes

Energia eloszlás minden meridiánban és egyéb Energiarendszerben, vagyis az Energia mennyisége egyensúlyban áll a test minden részében a tizenkét meridián közötti

 

egészség és energia

Amikor valamely meridiánban illetve testrészen sokkal több vagy kevesebb az Energia, megjelennek az egészségromlásra utaló testi, lélektani tünetek. Lenyűgöző, hogy valahányszor egy beteg megmutatja fájó testrészét, minden esetben az Energia kiegyensúlyozatlanságára derül fény – legyen akár túl sok, akár túl kevés az adott helyen –, és mindössze az egyensúly helyreállítása szükséges ahhoz, hogy a fájdalom elmúljon.

 

2. Az Energia áramlik, nem torlódik, vagy stagnál.

Az élet: mozgásban levő Energia. Ha a mozgás akadozik, vitalitásunk csökken, egészségünk romlik. Ez a következőképpen illusztrálható:

 

meridián energia

3. Az Energia áramlása erős.

Minél több az Energiánk, annál inkább fokozódik testi elevenségünk, állóképességünk, elménk pozitivitása és tisztasága, amely szélesíti, mélyíti tudatosságunkat.

A fenti meghatározás szerinti egészség talán elérhetetlennek tűnik. És így is van! Hozzászoktunk egy merev definícióhoz, amely a „nyilvánvaló elváltozások, tünetek hiánya"-ként határozza meg az egészséget. Ez csak kétféle esetet tételez fel: vagy egészségesek vagyunk, vagy nem. Az Energetikai szemlélet viszonylagosnak tekinti az egészséget – azaz felső határa a végtelen. Mindig javíthatunk rajta, fizikai, szellemi és spirituális oldalán egyaránt.

 

Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!