Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Fém elem

fém elemA fém elem egyfajta védő, határoló minőség. Keménysége egyaránt lehet sértő, vagy hasznos. A hozzá kapcsolt évszakhoz és színhez hasonlóan (ősz, fehér) a szépség és a kegyetlenség egyaránt fém minőség. A lehullott őszi levelek gyönyörű látványt is nyújthatnak, azonban a sötétség, a hidegség érzete is megjelenhet. A fém szervei a Tüdő és a Vastagbél. Ezek a kiválasztó szervek távolítják el a test salakanyagát a beleken és a bőrön keresztül. A bőr testünk és a külvilág határa, így az egyik legfontosabb fém funkció a külső ártalmas hatások elleni védelem, de ennek a funkciónak a túlműködése a világtól és emberektől való elkülönülésben is megjelenhet.

Az ősz a haldoklás, halál ideje, mikor minden visszatér az anyaföldbe. A bánat a hervadó lombokhoz hasonlóan rombolja a Tüdőt. A fém korrekt viselkedést takar, a protokoll tisztelete-tét, erkölcsösséget, gyors reagálást. A fém hideg és törékeny, esetleg érzéketlen is lehet. A fém embernek dolgoznia kell saját spirituális lényén, mert holisztikus megközelítésben ennek elmulasztása fizikai betegségekhez vezethet. Hajlamuk az erős határok felállítására szintén

 

fémelemJellemzők:

Tüdő, Vastagbél, ősz, csípős, aromás ízek, bőr, testszőrzet, orr, szaglás, a fehér szín, sírós elhaló hang, száraz idő és környezet.

 

Érzelmek:

Védelmezés, határok, kiválasztás, halál, elkülönülés, bánat, szomorúság.

 

Fogékonyság:

Hideg, pollen allergia, önzőség, köhögés, asztma, száraz bőr, székrekedés.

 

Javasolt ételek:

Gabonák, gyökérzöldségek, diók, magok, néhány csípős, átható fűszer (gyömbér, feketebors).

 

Nem ajánlott ételek:

Túl sok sült étel, füstölt ételek, túl sok tejtermék.

 

Teendők:

Rendszeres testmozgás.

A spiritualitás fejlesztése.

Mások gyengeségei iránti tolerancia.

 

Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!