Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Fém elem

fém elemA fém elem egyfajta védő, határoló minőség. Keménysége egyaránt lehet sértő, vagy hasznos. A hozzá kapcsolt évszakhoz és színhez hasonlóan (ősz, fehér) a szépség és a kegyetlenség egyaránt fém minőség. A lehullott őszi levelek gyönyörű látványt is nyújthatnak, azonban a sötétség, a hidegség érzete is megjelenhet. A fém szervei a Tüdő és a Vastagbél. Ezek a kiválasztó szervek távolítják el a test salakanyagát a beleken és a bőrön keresztül. A bőr testünk és a külvilág határa, így az egyik legfontosabb fém funkció a külső ártalmas hatások elleni védelem, de ennek a funkciónak a túlműködése a világtól és emberektől való elkülönülésben is megjelenhet.

Az ősz a haldoklás, halál ideje, mikor minden visszatér az anyaföldbe. A bánat a hervadó lombokhoz hasonlóan rombolja a Tüdőt. A fém korrekt viselkedést takar, a protokoll tisztelete-tét, erkölcsösséget, gyors reagálást. A fém hideg és törékeny, esetleg érzéketlen is lehet. A fém embernek dolgoznia kell saját spirituális lényén, mert holisztikus megközelítésben ennek elmulasztása fizikai betegségekhez vezethet. Hajlamuk az erős határok felállítására szintén

 

fémelemJellemzők:

Tüdő, Vastagbél, ősz, csípős, aromás ízek, bőr, testszőrzet, orr, szaglás, a fehér szín, sírós elhaló hang, száraz idő és környezet.

 

Érzelmek:

Védelmezés, határok, kiválasztás, halál, elkülönülés, bánat, szomorúság.

 

Fogékonyság:

Hideg, pollen allergia, önzőség, köhögés, asztma, száraz bőr, székrekedés.

 

Javasolt ételek:

Gabonák, gyökérzöldségek, diók, magok, néhány csípős, átható fűszer (gyömbér, feketebors).

 

Nem ajánlott ételek:

Túl sok sült étel, füstölt ételek, túl sok tejtermék.

 

Teendők:

Rendszeres testmozgás.

A spiritualitás fejlesztése.

Mások gyengeségei iránti tolerancia.

 

Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!