Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Föld elem

A föld egyfajta középpont, valahogy úgy, ahogy a föld szervek (Lép, Gyomor) is a test közepében vannak. Mindenfajta táplálás a földből származik, a fák onnan nőnek ki, az szűri meg a vizet. A Föld erők felelősek a növekedésért. Az elfogyasztott ételt a föld szervek dolgozzák fel, hogy chi és vér keletkezhessen belőlük. A Föld típusú ember bőkezű, ez az attitűd néha mások feletti túlzott aggodalmaskodáshoz is vezethet.

A föld, ahhoz hogy termékeny legyen, nem lehet iszapos, fonnyadt, piszkos. A lép szeret száraz és meleg lenni, a gyomor a nedvesben és a hűvösebben érzi jól magát. Ha ezek a feltételek megváltoznak, egyensúlytalanság áll be a szervekben.

A föld elem a növekedést és termékenységet szimbolizálja. A föld emberek melegszívűek.

A földhöz a sárga szín és a nedves idő tarozik.

 

földelemJellemzők:

Lép és Gyomor, évszakok közti váltás, édes íz, izmok, ajak és száj, sárga szín, gyermeki hanghordozás, nedves időjárás.

 

Érzelmek:

Táplálás, gondozás, átalakítás, szimpátia, aggodalmaskodás, anyáskodás, megszállottság, elnyomás.

 

Fogékonyság:

Fáradtság, gyenge izomtónus, könnyen horzsolódik a bőr, visszerek, sápadt arcszín, emésztési problémák, étkezési devianciák, gombás fertőzések, gyenge memória és koncentrációs készség, aggodalmaskodás.

 

Javasolt ételek:

Gabonafélék, mint a rizs, árpa, természetesen édes zöldségek, mint a répa, paszternák, karalábé, tök, kerti gyümölcsök, mint piros alma, körte, meleg fűszerek, mint gyömbér vagy fokhagyma.

 

Nem ajánlott ételek:

Édesített ételek, édesítőszerek, túl sok déligyümölcs, mint banán, mangó, túl sok gyümölcslé, túl sok hideg ital, különösen étellel együtt, tehéntől eredő ételek, búza, különösen fehér kenyér formájában.

 

Teendők:

Legfontosabb a reggeli.

Korai, könnyű vacsora, nem az ágyban.

Izmok erősítése.

 

Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!