Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Kiegyensúlyozott táplálkozás

A kiegyensúlyozott táplálkozás előfeltétele, hogy étkeinket zömmel az energetikailag kiegyensúlyozott csoportból válogatva elősegítjük, hogy idővel egyre stabilabb egyensúly alakuljon ki szervezetünk energetikai rendszerei, csakrái, szervei és meridiánjai között, és ami ebből értelemszerűen adódik, anyagi testünkben is.

kiegyensúlyozott táplálkozás

Ha elsősorban ebből a csoportból válogatjuk táplálékunkat, kémiai és energetikai egyensúly alakul ki a vérben, testnedvekben és sejtekben éppúgy, mint a szervekben, az ideg- és hormonrendszerben. Mivel a belső szervek szoros kapcsolatban állnak a meridiánokkal, melyek tőlük a testfelszínhez vezetnek, a szervek energetikai egyensúlya a meridiánok energiaáramlását is kiegyenlíti.

kiegyensúlyozott étrend

Gyakorlatban úgy tudjuk pontosabban szemléltetni, hogyan táplákozzunk a kiegyensúlyozott kategóriából, ha a három élelmiszercsoportot tovább részletezzük, folyamatos skálán ábrázolva az eledeleket a legerősebben Yang-tól a legerősebben Yin-ig. Vegyük észre, milyen hibátlan összhang tapasztalható az egyes ételféleségek Yin-Yang energetikája és nátrium-kálium egyensúlya között.

A kiegyensúlyozott étrendnek mintegy 80 százaléka különböző gabonafélék magvaiból, hüvelyesekből és azok származékaiból (pl. tofu és tempeh), valamint zöldségekből áll. További 10-15 százalékos részarányt foglalnak el az olajos és csonthéjas magvak, gyümölcsök, hal és/vagy erjesztett élelmiszerek. Mindehhez hozzájön természetesen sokféle fűszer: kevés tengeri só, növényolaj, szójaszósz, ecet, fokhagyma, gyömbérgyökér, gyógyfüvek, valamint gabonaalapú édesítőszerek, amilyen a maláta és a keményítőszörp. Szükség van ezen kívül serkentő hatástól mentes italokra, ilyen a Three Year Twig tea, a pótkávék (cikória vagy pitypang), az enyhe gyógynövényteák. Ihatunk egy kevés alkoholt és gyümölcslét is.

 

Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!