Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Táplálkozás energiatana

táplálkozás energiatana

A kínai medicina többféle módszert alkalmaz a szervezet energiájának egyensúlyba állítására, s ennél fogva az egészségi állapot javítására, a betegségek megszüntetésére. Megvizsgálva az egyik ilyen lehetőséget, az étrend alkalmazásába. A kínai gyógyászok az elvégzett kezelés mellett gyakran adnak tanácsot pácienseiknek egészségük életmódbeli vonatkozásaival kapcsolatban: hogyan változtassanak étrendjükön és tevékenységükön, milyen speciális gyakorlatokkal bővítsék napirendjüket. E változtatások igen hasznos kiegészítői a kezelésnek, és nagymértékben fokozzák annak jótékony hatását. Mint minden mást, a kínai medicina a táplálékot is energetikai szemszögből nézi.

Jelenleg a táplálék közkeletű megítélése az alkotórészek – szénhidrátok, zsírok, fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok és rost – tudományos analízisén alapszik. E szemlélet előnye, hogy meggyőződhetünk arról, eleget veszünk-e magunkhoz a szervezetünk által igényelt különféle tápanyagokból, illetve nem visszük-e túlzásba némelyik (pl. zsírok, egyszerű cukrok) fogyasztását. Jó egészséget azonban nem biztosít a modern táplálkozáselmélet. Vannak, akik minden tápanyagtípusból ideális mennyiséget fogyasztanak, mégis betegek. Szintén nem igazán veszik figyelembe a különböző ételféleségek érzelmi, lélektani és szellemi kihatásait.

Sokban gazdagítja a táplálék és az egészség összefüggésére vonatkozó ismereteinket, ha megvizsgáljuk a fogyasztott ételek energetikai tulajdonságait. A hagyományos szemlélet az emberi szervezetet energetikailag értelmezi, ugyanilyen módon vizsgálható a táplálék is. Ebben a megközelítésben ismereteket szerezhetünk arról, milyen kölcsönhatásban állnak a tápanyagok a testtel, hogyan befolyásolják annak energetikai felépítését. Meg tudhatjuk, milyen hatást gyakorolnak reánk a különböző ételféleségek testi, érzelmi, elmebeli és szellemi téren.

Továbbá, a szervezet és a táplálék energetikai természetének ismerete, kombinálva a testben lévő szervek, rendszerek állapotának diagnosztizálását célzó Keleti módszerekkel, lehetővé teszi annak pontos felderítését: mely tápanyagok a leghasznosabbak és melyek a legártalmasabbak egy-egy adott személy számára. Ez az út mindannyiunk előtt nyitva áll, hogy javítsunk egészségünkön, hogy egyre inkább visszaszorítsuk a jövőbeli megbetegedés esélyét, illetve megszabaduljunk a számtalanféle élettani problémától.

 

Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!