Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Vej chi - védekező energia

vej chiA különböző chi fajták egyike a Vej chi, vagyis a védekező energia, mely nagyon közel áll az immunrendszer nyugaton használatos fogalmához. A Vej chi nyújtja a külső „gonosz

elemek" támadása elleni védelmet. Ha a Vej chi erős, kevésbé valószínű, hogy a szervezetben kialakulnak a külső gonoszok, okozta megfázások és meghűlések. A Vej chi nem a vérrel együtt áramlik, hanem a bőrön és az izmokon át, terjed, ahol szabályozza a pórusokat, a testhőmérsékletet és a bőr nedvességtartalmát.

 

A Vej chi mozgása

A nap folyamán a Vej chi körbejár a testen: reggel a gerinc mentén felfelé mozog, megkerüli a fejet, majd délután elindul lefelé a test elülső oldalán. Éjszakára elér a gerinc alsó részéhez, ahol egy időre megpihen.

Ez azt jelenti, hogy a kínai felfogás szerint egy-egy sérülés megtörténtének időpontja különleges jelentőséggel bír. Egy reggeli órákban bekövetkező fejsérülés például zavart okoz a Vej chi áramlásában, így nehezebben lehet majd meggyógyítani, mint egy ugyanitt délután vagy este keletkezett sebet.

 

 

 

shiitake gombaFu Cseng terápia

Az immunrendszer erősítésének a hagyományos kínai medicinában megtalálható megfelelője a Fu Cseng terápia, ami szó szerint a szervezet (Cseng) erősítését (Fu) jelenti. A Fu Cseng terápia, segít a betegségek elleni védelem erősítésében, a szövetek károsodásának megelőzésében, a rendellenes sejtek elpusztításában és az életfunkciók szabályozásában. Az allergia, a letargia, a sorozatos fertőzések, a lassan gyógyuló sebek mind-mind a legyengült védekező energia jelei.

A Fu Cseng terápiához alkalmazott gyógynövények között, találjuk a Huang Csit, a Tang Sent és a Zsen Sent, illetve rengeteg – nyugaton is ismert – ételt, mint például a shiitake gombát és a tengeri algát. Manapság ezeket a gyógyító hatású növényeket és ételeket a nyugati gyógyászatban bevett, az immunrendszert gyengítő kezelések (például a kemoterápia és, a sugárkezelés) esetleges káros mellékhatásainak enyhítésére használják.

 

Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!