Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Premenstruációs szindróma - lelki okai

premenstruációs szindrómaA premenstruációs szindróma tünetei, mint a hangulatingadozás, ingerlékenység, depresszió, szorongás, folyadék-visszatartás, puffadás, mellérzékenység, cukor utáni sóvárgás, fejfájás, alvászavar a nők 75 százalékát érinti. Ráadásul ezek a tünetek a nők ötödénél olyan erősek, hogy orvosi kezelést igényelnek.

A premenstruációs szindrómát az éppen soron következő menstruációt megelőző napokban észlelhetjük. Idegességgel, hátfájás, fejfájás, és hasfájással járhat. Ezek a tünetek hormonális egyensúlyunk felborulásának következményei. Elutasítás és bűntudat kezd felszínre törni bennünk. A menstruációs periódus a nőt arra emlékezteti, hogy egy férfiak által uralt világban él. Ez azt jelenti, hogy a premenstruációs szindróma olyan helyzeteket teremt számomra, amelyekben el kell gondolkodnom a saját nőiségemen és az ahhoz fűződő viszonyomon, főleg ha szakmai karriert is be akarok futni.

Lehetséges, hogy össze vagyok zavarodva, és hagyom, hogy a társadalom által kialakított sztereotipiák befolyásoljanak. Szeretem és elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok, és hagyom, hogy fejlődjek.

 

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!