Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Szalmonella fertőzés - lelki okai

szalmonella baktériumA szalmonella fertőzés a köznyelvben rendszerint fertőzött étel fogyasztása után kialakuló gyomor-bélrendszeri tünetekre utal. A kórokozónak - Salmonella enterica - azonban számos alfaja létezik, az általuk okozott kórképek döntően három csoportba sorolhatóak: (1) hastífusz: ennek kórokozója a S. typhi altípus; (2) heveny gyomorhurut, bélhurut képében zajló salmonellosis; (3) sepsissel járó forma: ezt leginkább a choleraesuis típus okozza. Minden formára jellemző, hogy a baktérium a szájon át, kerül be a szervezetbe, rendszerint szennyezett élelmiszerrel vagy innivalóval.

A szalmonella fertőzés egy, a bélcsatornában található baktérium okozta fertőzés. Ez a baktérium általában az elfogyasztott étellel együtt kerül be szervezetünkbe. Mivel a betegség tünetei igen változatosak (hányás, hasmenés, fertőzések), feltehetem magamnak a kérdést, hogy mi az, ami engem ennyire irritál. Még akkor is, ha számomra könnyebb inkább azt gondolni, hogy nem vagyok felelős azért, ami történt, mivel fertőzött élelmiszert vettem magamhoz, tehát a fertőzést egy külső ok váltotta ki, nem szabad elfelejtenem, hogy nincsenek véletlenek, és ezek a külső okok azért vannak, hogy kifejezésre kerülhessenek azok a belső rosszérzéseim, amelyeket egy olyan helyzet válthatott ki, amelyei nem bírok megemészteni, és ami felbosszant. Minél hamarabb összhangot teremtek az általam felismert helyzettel kapcsolatosan, annál hamarabb jön majd helyre az egészségem is. Egy újabb tapasztalattal leszek gazdagabb, amely segít a nagyobb bölcsesség megszerzésében.

 

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!