Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Álterhesség - lelki okai

álterhességAzok, akik az álterhességben szenvednek, olyan tüneteket produkálnak, melyek még a tapasztalt szakembereket is megtévesztik. Nem csak meg vannak győződve arról, hogy gyermeket várnak, de az olyan, terhességi tüneteket is jóhiszeműen másolják és produkálják, mint a menstruáció megszűnése, hasi növekedés, hányinger és hányás, a mell megnagyobbodása és az egyes élelmiszerek utáni sóvárgás.

Megélem a terhesség minden jelét, tünetét anélkül, hogy valóban várandós lennék. Az álterhesség arról tanúskodik, hogy gyermekre vágyom, de a felelősségvállalás tekintetében bizonytalan vagyok. Esetleg nem érzem alkalmasnak magam a feladatra, hogy képes vagyok a gyermek minden igényét és vágyát kielégíteni? Ha az álterhesség egyedülálló nőként érint, akkor meg kell vizsgálnom, nincsenek-e a szexualitásommal kapcsolatos problémáim, nehézségeim. Talán vágyom gyermekre, azonban nem vágyom a másik emberhez (társ) fűződő szoros érzelmi kapcsolatra. Félhetek mindattól a felelősségtől, amit egy párkapcsolatban kellene felvállalnom, még akkor is, ha mindeközben társra vágyom. Bár az álterhesség főleg nőknél jelenik meg, ez a jelenség a férfiaknál is előfordulhat. Akár férfi vagyok, akár nő, megvan bennem mindkét oldal, a női yin és a férfi yang egyaránt. Még férfiként is lehetnek anyai ösztöneim, és megélhetek vele kapcsolatban félelmeket, így empátiából vagy energetikai szimbiózisból megjelenhetnek az álterhesség tünetei. Megvizsgálom, hogy a bennem élő gyermek milyen bizonytalanságokkal küzd. Így képes leszek megnyugtatni, és a számára szükséges szeretetet és figyelmet megadni.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!