Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Colitis ulcerosa - lelki okai

vastagbélgyulladásColitis ulcerosa vagy vastagbélgyulladásnál harc saját magunkkal, ami súlyos veszteségekkel jár, majd kiszakad a bele az erőfeszítéstől. Kinyalja a hátsóját valakinek, benyalja magát, ördögi rituálék az alvilágban. Véráldozat, vérző vastagbél, áldozatszerep, véráldozat = tudat alatt saját vitalitásunkat áldozzuk fel. Az ellenpóluson kétségbeesett próbálkozás a megtisztulásra, még a saját vérünket is meg akarjuk tisztítani. Beöntések általi ürítések sorozata, kényszeresen mosakodni akarunk az alsó fertályon, az életerő az Alvilágban koncentrálódik. Félelem saját életcéljaink megvalósításától, saját személyiségünk kiterjesztésétől, miközben „vért izzadunk" az erőfeszítéstől, a félelemtől. Állandóan tele van a nadrágunk, be vagyunk szarva, és ez roppant megalázó számunkra. Kellemetlenül érezzük és szégyelljük magunkat, feladjuk saját életünket egy másik élettel való szimbiotikus egységért, ha a függőségi kapcsolat, mozgásba jön, robbanásszerű reakciókat vált ki. Életünk megrekedt egy korábbi szakaszában, amire a kisebesedett baba popsi emlékeztet, nem vagyunk szobatiszták, még pelenkára van szükségünk. Az anyát ellenőrző, fenyegetőző személyként éltük meg, aki teljes alárendeltséget követelt tőlünk, az anyába kapaszkodni, kényszerű szimbiózis. Félelem a magányosságtól azáltal, hogy önmagunkért kell felelősséget vállalni; rezignáltság, önmagunk feladása, reménytelenség; az odaadás és megtartás témakörében kötött helytelen kompromisszumok.

 

Amit tenni kell!

Bűntudat helyett valódi bűnbánat megélése, változtatni eredeti felfogásunkon. Bátran felvenni a harcot saját személyes Alvilágunk ellenszenves árnyfiguráival. Önmagunkkal szembeni keménység, harcos erőfeszítések saját lelki árnytémáinkra vonatkozóan, az áldozatkészég messzemenőkig való kifejlesztése, saját életerőnk odaadó feláldozása. Kötelezettségvállalás másokkal szemben, az emberi kapcsolatok mozgósítás, a függőség-függetlenség, illetve a lelkierő és a lelkek fölött gyakorolt hatalom ellentétpár tárgykörének tudatosítása. Felismerni a kapcsolatokban kialakult szűk teret, és összefüggésbe hozni az élettől való félelemmel, esetleg feldolgozatlan születési traumával. Pszichoterápia felismerni és feloldani az Alvilág fortélyait, amelyek a lelket kereskedelmi árucikké változtatják, és az ördöggel kötött „paktum" útján az Alvilághoz láncolják. Felfedezni a felső világ napos oldalát, napsütötte szépségét vér = vitalitás, élet. Saját magunkra koncentrálni, visszahúzódni saját birodalmunkba megtanulni, válaszolni a sors kihívásaira. A vérségi köteléket vérrokonsággá változtatni, oldani, és adott esetben szabad akaratunkból újrakötni. Az alvilág, az árnyak bátor, nyalt megvilágítása, megbékélés mágikus gyökereinkkel, kemény belső harcok vállalása a saját magunkhoz vezető úton. A megfelelő helyen történő, végsőkig vállalt áldozatkészség, a más lelkek fölötti hatalom tudatos feladása, hogy ez által szabaddá váljunk, önerőből vállalt, komoly átalakulás.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!