Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Csontritkulás - lelki háttere

csontritkulásA csontritkulás hátterében a csontsűrűség fokozódó csökkenésének funkcionális okai mindkét nemnél, az elégtelen nem megfelelő testmozgás következtében az izmok, az inak és a csontok kevésbé vannak igénybe véve. Amit keveset használunk, azt a szervezet leépíti, például karizmok, vagy lábizmok a gipszkötésnél, pihentetés során, rossz táplálkozás.

Tartalmi okok a csökkenő testi mozgékonyság mögött megfigyelhető modern korunk emberének mérséklődő szellemi-lelki igénybevétele. Csontritkulás, hogy a terhektől megszabaduljunk, a terhektől, amelyeket életünk delén nem vagyunk képesek elengedni a csontsűrűség csökkentésével, próbál a szervezet megszabadulni. A felesleget ledobja magáról, hogy az élet körforgásában a visszavezető útja könnyebb legyen, a hazafelé vezető úthoz, a lélek hazatéréséhez már annyira nem szükséges a stabil csontozat. A hormonokkal való mesterkedés csak addig hatásos, ameddig a testtel el lehet hitetni, hogy még nem jött el a változás ideje, ilyenkor a test nem szabadul meg a tehertől, az élet azonban pont középen elakad, és a fejlődés kényszerűen félbe marad.

 

Amit tenni kell!

Tegyük le a terhet konkrétan a túlsúlyt, súlyfelesleget, és átvitt értelemben is. Lemondás azokról a dolgokról, amelyek a lélek hazatérését nem segítik elő, belső ráhangolódás a változás után feltáruló új életfeladatokra. Olyan tevékenységek, amelyekhez a fiatalkorúak szilárd csontozata szükséges, nem férnek bele az időnkbe, forduljunk életmodellünk felé, ahelyett hogy figyelmetlenül elhaladnánk mellette, és hormonális beavatkozásokkal lecövekelnénk életünk közepén. Merítsünk tartást saját lelki irányultságunkból, éljünk a női, illetve férfias pólus számára kielégítő, teljes életet. A külső aktivitásokat váltsuk belsőre, lehetőleg könnyítsünk magunkon, hogy felkészülhessünk az elkövetkezendő időszak kihívásaira.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!