Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Gátszakadás szüléskor - lelki okai

gátszakadás szüléskorGátszakadás a hüvelyből kiinduló gátrész elszakadása a szülés során, ha az anya szüléskor nem megfelelő testhelyzetben van, például a hátán fekszik, akkor a csecsemő feje nem a nyíláshoz közelít, hanem odébb, a gáthoz nyomódik, és felszakíthatja azt.

 

Amit tenni kell!

A szülésben segédkező számára ne fektessük hanyatt a szülőanyát a gátmetszés helyességét a későbbi gátszakadás elkerülése végett, már maga a hagyományos nyugati medicina is cáfolja. A kisebb gátrepedések kockázatát vállalni kell, hiszen azok éppolyan gyorsan gyógyulnak, mint a varratok. A kismamának már a szülésre való felkészítéskor meg kell mutatni a megfelelő szülőhelyzeteket, mint például amelyikben a saját lábán állva vagy guggolva képes megőrizni önállóságát. Az anya részéről olyan testhelyzetben segíteni világra a gyermeket, amelyben erőt tud kifejteni, ilyen például a guggoló testhelyzet.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!