Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Fogszuvasodás - kialakulásának lelki oka

fogszuvasodásFogszuvasodás: csökkent szilárdság, keménység és tömörség; a nehézségek elöl kitérek, problémáimat elfojtom ahelyett, hogy megoldanám

Fogazatunk azt a célt szolgálja, hogy megdolgozza, „darabokra szedje" és előre szétválogassa azokat a dolgokat, melyeket magunkhoz veszünk, melyekkel, lelki értelemben, foglalkozunk.

A fogszuvasodás arra utal, hogy e munkaeszközünk nem megfelelő, szilárdságában, keménységében és állagában hiány mutatkozik. Lelki értelemben szintén az akaraterő gyengeségéről, az ellenállás fogyatékosságáról, önmagunkkal, tulajdon lényünkkel szembeni gyengeségünkről van szó, amennyiben kellemetlen helyzetekkel képtelenek vagyunk megbirkózni. Aki kitér a nehézségek elől, problémáit elfojtja, ahelyett hogy megoldásukra törekedne, egyszóval nem vállalja életét, azt megfosztják az eszközeitől, miután azok használhatatlanná váltak. A pépszerű, azaz szilárd darabok és magvak (problémák, akadályok) nélküli „táplálék" az egyetlen, amit a fogak még egyáltalán képesek feldolgozni.

A fogszuvasodás leghatékonyabb ellenszere tehát nem a fluor, hanem az, ha végre valóban „átrágjuk" magunkat a dolgokon, azaz cselekvéshez fogunk. A fegyelmezettségre és állhatatosságra való készség erősítőleg hat az egész szervezetre.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!