Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Afónia - a hang elvesztésének - lelki okai

Afónia a hang elvesztéseAz afóniának több oka is lehet, de legtöbbször a gége sérülése okozza. Bármely sérülés lehet ok, ami a hangszalagokat érinti. A hangadáshoz az kell, hogy a hangszalagok meg tudják közelíteni egymást, és rezegjenek. Ez adja a hangot a beszédhez és az énekléshez. Ha a hangszalagok nem tudják megközelíteni egymást, és rezegni, akkor a hang elvész. Ettől lehet, hogy az érintett még tud suttogni, mert ahhoz elég az álhangszalagokat rezgésbe hozni; a nervus recurrens kétoldali sérülése esetén viszont a hangadás képessége teljesen elvész. A hang az önkifejezést, a kreativitást szimbolizálja. Egy nagy érzelmi megrázkódtatás (aggodalom, szomorúság) eljuttathat bennünket egy olyan állapotba, amikor már nem tudjuk, mit is mondhatnánk. Lehetséges, hogy ezt az intenzív félelmet szexuális téren éltük meg, és ez közvetlenebbül a torkunkat és a hangszálainkat érinti, mivel bizonyos értelemben a szexuális (második) energiaközpontunk szorosan kapcsolódik a torokhoz, az ötödik energiaközponthoz. Mindenesetre, az adott helyzet igen érzékenyen érintett bennünket, és nem bírunk megszólalni, nem tudunk mit mondani! A lélegzetünk is eláll. Ha egy érzelmi sokk következményeképpen túlságosan elfecséreljük energiáinkat, a fegyvertelenség miatt egy belső űr alakul ki bennünk, amely beszippantja, elnyeli az általunk kiadott hangokat. Ilyenkor fontos, hogy visszanyerjük a belső kommunikációt. Az is lehetséges azonban, hogy ez az állapot a védelmünkre szolgál, mert így nem tudunk súlyos titkokat továbbadni. Jó dolgokra használjuk a hangunkat? Lehet, hogy csöndben kéne maradnunk egy bizonyos ideig? - ezeket a kérdéseket szintén fel kell tennünk, hiszen a közmondás is így szól: „Hallgatni arany, beszélni ezüst."

Meg kell tanulnunk képességeinket a legmegfelelőbb módon kihasználni, és mások tiszteletben tartásával kifejezni az érzelmeinket, gondolatainkat, kreativitásunkat.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!