Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Buerger-kór - lelki okai

buerger kórFőként az alsó végtagokon jelentkező zsibbadás, hidegérzés, mozgással provokálható fájdalom. Gyakori a vándorló vénafal-gyulladás. Amikor a keringés teljesen elégtelenné válik, a végtag kifekélyesedik, elhal, gangrénás lesz. Más lokalizációban ritkább, ilyenkor a tünetek attól függenek, hogy melyik artériákban következett be az érelzáródás. Ennek megfelelően különböző szervek elhalásával kapcsolatos tünetek színezik a klinikai képet.

buerger-kór dohányzásBuerger-kór: kis és közép nagy artériák, és vénák elzáródása dohányzás előidézte gyulladás következtében. Általában a karokban és a lábakban okoz vérkeringési rendellenességet, és kizárólag dohányosok betegszenek meg. A gyulladást a cigarettából származó, vérbe jutó irritáló anyagok okozzák. A karomban és lábamban érzett zsibbadás azt jelzi, hogy érzéketlenné akarom magam tenni azokkal az élethelyzetekkel kapcsolatban, melyek ezekhez a testrészekhez köthetők (pl. a láb a jövő történéseire utal). Ideje, hogy figyelembe vegyem a testem által küldött üzenetet, és hogy elfogadjam, tisztábban kellene látnom az életemmel kapcsolatban. Ha abbahagyom a dohányzást, csak jobban lehetek.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!