Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Sérv - lelki okai

sérvMinden üreges szervnél kialakulhat sérv, ha a tartalma a természetes helyzetéből egy veleszületett vagy szerzett nyíláson át kitüremkedik, előemelkedik. Ilyen értelemben beszélhetünk agysérvről, gerincsérvről, rekeszsérvről és hasi sérvről. Lehet, hogy egy bizonyos szervben kifejlődött daganatról van szó, amely természetes úton keletkezett vagy balesetből származó nyíláson keresztül elhagyja az őt, befogadó üreget. A sérv a gyenge vagy nem eleget dolgoztatott izom alatti lágy szövet nyomása következtében alakul ki. A sérv helye árulkodik annak természetéről, és üzenetértékű számunkra. Például a csecsemőknél gyakori köldöksérvet a köldökzsinór elvágása utáni nem megfelelő hegesedés okozza. Ez az elváltozás azt fejezi ki, hogy én, csecsemőként nem szeretném elhagyni az anyaméh védelmet nyújtó fészkét, nem szeretnék megszületni. Felnőtt korban arra a nem kimondott vágyra utal, hogy szakítsak egy olyan emberrel vagy helyzettel, ami kellemetlen számomra. Ez jelentheti a párommal való szakítást is, amelyet akár én akartam, akár ő kezdeményezett, mégis nehezen fogadok el. Önmagam büntetéseként is növeszthetek sérvet. Haragszom magamra, mert képtelen vagyok bizonyos dolgok megvalósítására. Sok frusztrációm van magammal szemben. Elérkezem egy olyan állapotba, amikor minden kirobban, illetve inkább „berobban" bennem. Mivel nem szabadítottam fel, nem adtam ki magamból az aggodalmamat, szorongásomat, ezért annak meg kell találnia a kijutás módját és helyét. A hasfal a belső szerveimet védi, és összetartja azokat. Következésképpen, a sérv arra utal, hogy a saját világomat a helyén akarom tartani, és nem engedem meg magamnak, hogy az agresszivitásomnak vagy erősebb érzéseimnek hangot adjak. Bűnösnek érzem magam amiatt, hogy ilyen állapotba kerültem. Célomat mindent bevetve, teljes erőbedobással próbálom elérni. Olyan „mentális feszültség" (stressz) van bennem, amely megpróbál kifejezésre jutni. Az önbüntetés egy bizonyos formájáról van itt szó. Itt az ideje az újrakezdésnek. Ki kell fejeznem a kreativitásomat.

Lehetővé teszem saját magam számára, hogy önmagam lehessek, úgy, hogy szabadabban adom ki magamból az érzéseimet. Több szeretetet adok magam és mások számára, mivel tudom, hogy „ki vagyok."

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!