Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Influenza - lelki okai

influenzaAz influenza olyan, vírusok útján terjedő betegség, melynek kórokozói az influenza vírusok elsősorban a felső és alsó légutakat, az orrot, a torkot, a tüdőt, a mandulákat és a középfület fertőzik meg.

Vírusos megbetegedéstől van szó, amely lázzal, hidegrázással, fejfájással, izomfájdalmakkal, tüsszentéssel, légzési nehézségekkel járhat. Az influenza, ami a náthánál jóval makacsabb tüneteket okoz a testemben, ágynyugalomra kényszeríthet egy bizonyos időre. Mivel az influenza egy fertőző betegség és a dühhöz kapcsolható, feltehetem magamnak a kérdést, hogy ki vagy mi az, ami ennyire feldühít? A betegséget kísérő tünetek még pontosabban jelzik, hogy milyen élethelyzetet élek meg aktuálisan: a láz dühöt jelez, a tüsszentés a kritikához kapcsolódik, vagy ahhoz a tényhez, hogy valakitől vagy valamitől meg szeretnék szabadulni. Gyakran a családot érintő konfliktushelyzetről van szó: valami olyat mondtak nekem, vagy olyan helyzetet éltem meg, amelyet nem tudok lenyelni, mivel mások szabályokat hágtak át, és határokat léptek át. Valószínűleg olyan vita zajlott le, amelyben az volt az érzésem, hogy a személyes életteremet nem tartották tiszteletben, vagy hogy majdnem elvesztettem valamit vagy valakit, aki hozzám tartozott. Sok esetben az influenza olyan, a társadalomba  beidegződött hiedelmek kapcsán jelenik meg, mint például: „Annyira fáztam ma, biztos vagyok benne, hogy megkapom az influenzát." Fel kell tennem magamnak a kérdést, hogy miért lehetek influenzás. Pihenésre van szükségem? Így ágynyugalomra kötelezem magam, s nem kell szembenéznem a munkahelyi és a családi feladataimmal, kötelességeimmel? Akkor is kialakulhat influenza, ha egy helyzet kapcsán nagy csalódás, frusztráció ért engem, amely arra késztet, hogy ne akarjam érezni, mi történik körülöttem (eldugult orr) és amely a légzésemet is megnehezíti. Jobban teszem, ha kifejezem az érzéseimet és kiengedem a könnyeimet azért, hogy a testemben megszűnjön a gyulladás, és harmónia lépjen a helyébe.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!