Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Krónikus fáradtság szindróma - lelki okai

Krónikus fáradtság szindrómaKrónikus fáradtságot több súlyos betegség is okozhat. Tartós, vagyis hat hónaptól egy évig, vagy tovább tartó fáradtság oka lehet többek közt vérszegénység, pajzsmirigy betegség, vagy daganatos elváltozás is. Ha egyéb szervi eltérést a vizsgálatok nem mutatnak a kezelés a legtöbb esetben a tünetek megszüntetésére, vagy javítására irányul.

A krónikus fáradtság szindróma egy vírusfertőzés következtében jöhet létre, és több évig is eltarthat.

Talán azért alakul ki, mert a testem természetes védelmi rendszere, az immunrendszer legyengült. Az is lehetséges, hogy ennek hátterében lelki probléma, depresszió, stressz, motiváció hiánya, túlterheltség húzódik. Mentálisan ki vagyok merülve, és ez érzelmi instabilitásban mutatkozik meg. Fizikálisan fejfájások kínoznak, és az izmaim ereje egyre csökken. A legkisebb erőfeszítés is óriási fáradtsággal jár. Elveszítem életkedvemet. Hova tűntek az álmaim és az ambícióim? Nagyon félek az élettől és a felelősségeimtől. Úgy érzem, nem vagyok képes megfelelni a környezetem elvárásainak. Valójában, a betegség lehetővé teszi, hogy elvonulhassak, jó kifogás arra, hogy ne kelljen cselekednem, és talán figyelemfelkeltés céljára is megfelelő. Így nagyobb biztonságban érzem magam betegként, mint az életben való teljes részvétel során. Mi az, amit épp megéltem az életemben, amikor a vírusos fertőzés megtámadott? Lehetséges, hogy épp azt határoztam el, hogy elhagyom az otthonomat? Épp egy haláleset történt a környezetemben, vagy szakításon, elutasításon voltam túl? Tudatosítom, hogy mindez a szeretettel kapcsolatos, a saját magam szeretetét is beleértve. Elfogadom, hogy meg kell, tanulom magamat jobban szeretni. Én vagyok a legfontosabb a magam számára. Ha megtanulom, magamat szeretni, akkor saját örömömre teszem a dolgokat, és minden percet kihasználok. Annak az univerzumnak vagyok része, ahol a kölcsönösség törvény. Ha szeretem magamat, ezzel mások szeretetét is bevonzom, és én is viszontszeretem őket. Bízom az univerzumban, amely segít abban, hogy mindennap előrébb jussak.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!