Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

A talp reflexpontok elhelyezkedése

A reflexábrák tanulmányozása igen fontos, mert közérthetően mutatják be a reflexpontok és az ennek megfelelő szervek kapcsolatát. Ezek a reflexpontok nem a bőrben, hanem a bőr alatt találhatók. Néhányuk babszemnyi nagyságú, mások apróbbak egy tű fejénél, így hát esetenként erős nyomás szükséges ahhoz, hogy megtaláljuk őket. Gyakorta meglehetősen sok idő szükségeltetik a kereséshez, kivált eleinte.

Ha megismerjük a reflexpontok elhelyezkedését, nem lesz nehéz magunk elé képzelni a nekik megfelelő szerveket és testrészeket.

 

talp reflexpontjaiA reflexpontok azonosítása

A reflexpontokat találóan „gomboknak" is nevezhetnénk, hiszen kezelésük nem sokban tér el a gombnyomástól. Tegyük fel, hogy nem érzi jól magát, de nem tudná pontosan megmondani, hol. Vegyen tehát elő egy pálcát, vagy használhatja akár az ujjait, sőt egy radírvégű ceruzát is. Körkörös mozdulatokkal gyengéd, ám határozott nyomást gyakorolva az egyik talp felületére keresse meg az érzékenységgel vagy fájdalommal reagáló gombot. Ez olyan szervet vagy testrészt jelez, mely nem kap megfelelő mennyiségű életet adó vért.

Ezután az ábrák segítségével meghatározható, mely testrész kiált ily módon segítségért. Néhány másodpercig masszírozza ezt a sombot. Ne rémüljön meg az esetleges fájdalomtól, és soha ne nyomjon olyan erősen, hogy az apró hajszálerek megsérüljenek.

Felemelő érzés lesz tapasztalni, miként tudatja a természet, hol és milyen mértékben kell alkalmazni a masszázst a siker érdekében. Ám mindig fokozatos legyen a kezelés.

Az egész talpfelületet masszírozni kell, hogy egyetlen segítségre váró reflexgomb se maradjon ki. Minden egyes reflexgomb behatárolását rövid, gyengéd és alapos masszázs követ.

A másik lábon megismétlődik a művelet. Ne essék abba a hibába, hogy csupán egy fél kezelést végez. Hiszen ön sem lenne elégedett annak a villanyszerelőnek a munkájával, aki kicserél ugyan otthonában egy korrodálódott vezetéket, ám elhanyagol más, talán sokkal fontosabb dolgokat. Vagy ott van például az autó akkumulátora. Ha tönkremegy egy vezeték, nincs szikra. Ha a korróziót felismerik és megszüntetik, a kábel ismét vezetőképessé válik, és az autó életre kel. Újra lesz szikra a szükséges helyen, hacsak nem maradtak bent hasonlóan megrongálódott vezetékek.

Ugyanez történik, ha egy korrodálódott gombot fedez fel a talpán. Kezdje el körkörös mozdulatokkal, vagy fel és lenyomkodni abban a tudatban, hogy ez által megszünteti bizonyos szerveinek a keringését lelassító korróziót, mely korábban lehetetlenné tette annak rendeltetésszerű működését.

 

A reflex távvezérlő

A talp bizonyos reflexpontjainak megnyomása egy különös szúró vagy csiklandozó érzést válthat ki a test egy távoli területen, mely bizonyítja, hogy a két pont valamiféle összeköttetésben áll egymással. Így megbizonyosodhat arról, hogy a reflexpont gyógyító üzenete eljut a probléma forrásához.

A szúró érzés időnként olyan helyen jelentkezik, ahol a legkevésbé várnánk, és ez igen biztató. Rábukkant az egészség egy életet adó áramlatára! Ez a felfedezés teszi oly értékessé a reflexológiát.

Minden testrészre kiterjed, és irányításunk alá vonja azokat. Elkerülhetővé teszi a későbbi problémák kialakulását.

Érzékeny pontot észlelve a pontnak a kezelés során is érzékenynek kell maradnia. Ha csupán az első néhány pillanatban lenne érzékeny, egészen bizonyosan már nem a megfelelő helyen masszírozza, vagy nem nyomja elég erősen.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!