Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Életenergia (chi)

Minden élőlény a Földön és az égen energiaforrásból származik. A Föld vibrációjának energiája által keltett földrengések megremegtetik a földkérget, a vulkánok kitörnek, hegységek gyűrődnek fel és tengerek áradnak ki. A légkör energiasejtjei hozzák létre a szeleket keltő természetes légmozgásokat, és ez által az időjárás-változást. Ezek az energiák áramlanak a világűrben, és alakítják a bolygót, melyen élünk.

Az „életenergia" minden élő sejt üzemanyaga. Energia kering a testünkben. Élünk, és folyamatosan új sejteket termelünk. Ez a fogantatás pillanatában kialakuló életerő-energia (chi) áramkör kering testünkben életünk végéig.

 

életenergiaÉletenergia-sejtek

Testünk különböző méretű és alakú élő sejtek milliárdjaiból épül fel, melyek különféle feladatokat látnak el. Mint ahogyan sokféle építőanyagra van szükség egy ház felépítéséhez - alapozás, falak és szerkezeti elemek, vízvezeték-rendszer és elektromos kivezetések -, ugyanúgy különféle sejtek építik fel testünk vázát és szerveit, beleértve a működésüket irányító vér- és idegsejteket is.

Testünk sejtjei egy ATP (adenozin trifoszfát) nevű kémiai vegyületet tartalmaznak, mely a test jelentős részét irányítja. Elősegíti a mozgást, a szervek működését, sőt a gondolkozást is. Az elektromos készülékekben keletkező áramhoz hasonlóan az ATP működteti szervezetünket, és ennek az „életenergiának" köszönhető az élet.

A talpmasszázs mozgásba hozza ezt a sejtek egészségi állapotáért felelős létfontosságú energiaáramlást. A reflexkezelés az életenergiák stimulálásával javítja a vérkeringést, csökkenti a stresszt és a feszültséget, helyreállítja a sejtek egyensúlyi állapotát, hogy osztódhassanak, és az öreg vagy sérült sejtek helyét felváltva szaporodhassanak. Érdemes tanulmányozni a talpmasszázs és az emberi test kapcsolatát, mert életünk legjobb befektetése az egészséges élethez vezető út megismerése.

 

 

A sejtek egyensúlyának fontossága

A modern tudomány szerint az emberi test számos elektromos mező együtteséből épül fel. Ha ezen, mezők valamelyikében zavar keletkezik, a rendszer kibillen egyensúlyából, és szellemi vagy fizikai tüneteket eredményez.

Tudományos tanulmányok sokasága bizonyította, hogy a szervezet egyensúlyának megbomlása számos megbetegedéshez vezet. Ha például nem megfelelő az energiaáramlás, a belső szervrendszerek ellustulnak, és az egész keringési rendszer szenved. Ha a szívbe áramló energia nincs a megfelelő egyensúlyban, magas vagy alacsony vérnyomást idézhet elő. A hasnyálmirigy egyensúlyának megbomlása következtében képtelenné válik a vércukorszint szabályozására, mely magas vércukorszint esetén diabéteszt, alacsony vércukorszint esetén, pedig hypoglikémiát okoz.

 

Az életenergiák feltöltése

Testünk egy elemhez hasonlítható: olykor lemerül, és fel kell tölteni energiával. A talpmasszázs efféle szerepet tölt be. A reflexpontok masszírozása csökkenti a feszültséget, és elősegíti az életenergiák felszabadításához szükséges keringést. A szervezet belső erejét visszanyerve képes meggyógyítani önmagát, hatékony enyhülést hozva számos megbetegedésben.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!