Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Tüdő és hörgök talpmasszázs

tüdő és hörgők reflexpontjaiAz ábrára pillantva tanulmányozzuk a tüdő elhelyezkedését. Figyeljük meg, miként töltik ki a mellkast, majd a megfelelő reflexpontjaik elhelyezkedését a talpak párnás felületén, a szem és a fül reflexpontjai alatt. Az is szembetűnő, hogy a tüdő meglehetősen nagy helyet foglal el a mellkasban. Hasonlóképpen a tüdő reflexterületei is viszonylag nagy kiterjedésűek a talpfelületen. Ne feledje, jobb láb, jobb tüdő, bal láb, bal tüdő.

Fogja jobb lábát a bal kezébe, és jobb kezének ujjaival masszírozza a tüdő reflexterületét. Körkörös, görbülő mozdulatokkal haladjon végig a lábujjak alatti párnás felületen. A pálca használata jelentősen megkönnyíti a műveletet, átlósan, oda és vissza, fel és le, görgetve alkalmazzuk az egész területen.

A keresztező módszerrel átlósan is bejárható e széles reflexterület. Elvégzéséhez sétáljon ujjaival harántirányban a rekeszizom reflexpontjától a lábujjak felé, többször ismételje meg a talpak egyik szélétől indulva az átellenes széléig. Váltogassa a kezét. Az ellentétes hüvelykujjal masszírozza át ugyanazt a területet; így azonban éppen a másik átló mentén halad végig a talpon.

tudő és hörgők talpmasszázsHa ujjai elfáradnának vagy megfájdulnának, a reflexpálcával végezze a keresztező műveletet.

A légcső és a tüdő a légzőrendszer részét képezik, mely oxigént ad át a vérnek. A tüdőt elasztikus membránnal határolt hólyagocskák milliói építik fel, melyek együttesen annyi levegő tárolására képesek, mint egy kosárlabda. Időről időre összenyomódva és kiürülve a gázcserében töltenek be létfontosságú szerepet.

A tüdő az élet fenntartása érdekében szén-dioxidot vesz fel és oxigént ad le a gázokat szállító vérsejteknek, melyek eljutnak a test minden sejtjéhez. Az oxigén felszabadítja a szervezet raktáraiban tárolt energiát. Testünk több milliárd sejtje oly sok oxigént igényel, melynek felvételéhez testünk teljes bőrfelületénél harmincszor nagyobb felületre van szükség. Ezt a felületet a tüdő biztosítja (bár súlya átlagosan körülbelül egy kilogramm, és kényelmesen elfér a mellüregben). Mindez úgy lehetséges, hogy a membránok többszörösen egymásra hajlanak, papírlapnál is vékonyabb zsákocskákat alkotva, olyan vékonyan, hogy a gázok egyenesen áthaladhatnak rajtuk. A tüdő és a véráram között gázcsere zajlik. Ahogy a szív az elhasználódott vért a tüdőhöz pumpálja, az megtisztítja a vért a fölösleges salakanyagoktól, valamint a széndioxidtól. Ezután friss oxigénnel látja el a vérsejteket, és a ciklust megismételve a vér visszaáramlik a szívbe.

tüdő-hörgők reflexpontok talpmasszázsMég a legtisztább vidéki levegő is tartalmaz porszemcséket és baktériumokat. A városi levegőt természetesen még ennél is nagyobb mértékben szennyezi a korom és a kipufogógáz. Miközben a levegő áthalad az orron, porszemcse és baktériumtartalmának egy része megsemmisül, másokat az apró szőrszálak vagy a nyálkahártya ejt foglyul. A légcsőben a levegő fennmaradó baktériumtartalmát a nyálkahártya semlegesíti. Mivel a légzőrendszer létfontosságú szerepet tölt be szervezetünk egészséges működésében, próbáljunk egy másik módszerrel is hatni a reflexpontokra. Kezünkkel vegyünk fel egy új testhelyzetet úgy, hogy ujjaink most egymást átfedve a lábfej egyik részén helyezkedjenek el, és mindkét hüvelykujj váljék szabaddá a reflexmasszázsra. Egyik hüvelykujját a lábfej felső részére, másikat pedig a talpra helyezze. A kettős nyomás és körzés módszerével mindkét hüvelykujjat egyszerre használva masszírozza a reflexpontokat a nagy lábujj tövétől, torokreflex le a rekeszizom reflexpontjáig, továbbhaladva mindkét tüdő és a hörgők reflexterületére. Minden esetben kezelje mindkét talpat.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!