Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Influenza akupresszúra kezelése

Köztudott, hogy az influenza szó az orr és a torok minden, más vírustól származó fertőzését is jelöli, ez valójában a orrgarat gyulladás. Mégis használjuk ezt az elnevezést, először azért, mert többnyire nagyon nehéz azonosítani a felelős vírust, azután azért is, mert nincs valódi jelentősége, miután a gyógymód akár klasszikus, akár akupresszúrával ugyanaz.

 

Tünetei és okai

  • hirtelen felszökő akár 39 vagy 40° -os láz,
  • nátha, torokfájás és köhögés,
  • általános rossz közérzet, összetörtség, fájó tagok, fejfájás, idegdúcok jelentkezése,
  • elég gyakran emésztési zavarok, hasmenés, hányás, stb.

 

Ha nincs is annak jelentősége Kínában, hogy megállapítsák, milyen jellegű az influenza, tudnunk kell, hogy a kínai medicinában két formáját ismerik:

  • a hideg vagy inváziószerű, borzongással, fejfájással, torokégéssel, eldugult orral
  • a meleg, arcvörösödéssel, verítékezéssel, magas lázzal és köhögéssel.

Mindig vírusos megbetegedés. A vírusok nagyon sok csoportba tartoznak, és sokfélék. Tiszta influenzavírusok, ha így mondhatjuk ezeket az ABC betűivel jelöljük: A, B C stb., és lehetnek para-influenza vírusok. Általában enyhe lefolyásúak, nyolc nap után a tünetek, panaszok megszűnnek, a láz leesik, és a beteg meggyógyul. De ha az alany fáradt, beteg vagy idős, a kifejlődés nagyon különböző. Baktériumok foglalják el a vírusok területét, súlyos légzési zavarok lépnek fel, ami megölheti a beteget.

 

Hagyományos kezelés

Nincs valódi terápiája, mint ahogy a vírusos megbetegedések egyikének sincs. Az ágy, a meleg italok, aszpirin egyszerű pillanatnyi segítségek. Az egykor annyira ajánlott vitaminszedés teljesen hiábavalónak bizonyult.

 

Akupresszúra pontok

Ha a terápiát a betegség elején alkalmazzuk, az influenza teljesen elmulasztható.

De jól meg kell különböztetni a fent vázolt két alakját, mert az ingerpontok elég különbözőek.

Hideg vagy járványos formájában három fontos pont van. Az első középen, a tarkó alatt, az első csigolya-kidomborodás csúcsán. A második a vállak lejtésének közepén. A harmadik a csuklóháton, az alkar két csontja között.

influenza akupresszúra pontinfluenza akupresszúrás pontjaiinfluenza akupresszúrás pont

A meleg formájában szintén három stimulálandó akupresszúra pont van.

Az első pontok a nyakszirten a fül mögött, az első ív alakú bevágásban, amelyet az ujj a koponya peremén talál. A második a homlok és az orr összekötő vonalában. A harmadik az orrcimpák és a felső ajak összekapcsoló vonalában.

influenza akupresszúra pontokinfluenza akupesszúrás kezelése

A hideg vagy inváziós alakban a lehető leggyorsabban kell stimulálni a pontokat, minden órában, erélyesen, például elektromosan.

A már lecsillapodott meleg alakban naponta 2-3-szor ingereljük a pontokat.

Az időben végzett stimulálás hirtelen megállíthatja az influenza kialakulását.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!