Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Gyomorhurut gastritis akupresszúra kezelése

A gyomor fájdalmainak mindig ugyanazok a tünetei, például görcsök, gyomorégés, gyomorsav. Azonkívül általánosan jellemző, hogy az étkezések üteme befolyásolja, a tünetek vagy közvetlenül előtte üres gyomorral, vagy többé kevésbé jóval az étkezés után, emésztéskor jelentkeznek. Gyakran más szimptómák is kísérik, böfögés, émelygés, többé vagy kevésbé savanykás hányás, sőt erősen különböző megnyilvánulású tünetek, asztmás roham, mellkasi fájdalmak stb.

Négy fő oka van, a fekély, a gyomorhurut, gastritis a rekeszsérv és a gyomorrák. Természetesen csupán az első három tartozhat az orvosi terápia hatáskörébe.

A fekély lyuk a gyomorfalon, amelyet vagy savtúltengés, vagy stressz okoz, azt mondják, a fekély előbb van a fejben, aztán a gyomorban, de okozhatják a gyógyszerek is, mint a kortizon, vagy a gyulladáscsökkentők.

A gyomorhurut, vagy gastritis a nyálkahártya gyulladása, amelyet a gyomor rossz működése okoz, vagy a gyomorfalat ért dohány, alkohol, kávé, erős fűszerek okozta támadások.

A rekeszizom sérv oka a gyomorüreg rossz formációja, alakulása felfelé, mert a rekeszizom izmai gyengék. Emiatt a gyomor egy része behatol a mellüregbe, ami működési zavart okoz.

A modern kutatások, különösen a fiberoszkóppal végzett közvetlen vizsgálatok kimutatták, hogy mennyivel gyakoribbak a gyomorbetegségek, különösen a gastritisek, és sajnos a rák is, mint gondolnánk. A fekélyek súlyos komplikációkkal, vérzéssel és perforációval járhatnak. Jegyezzük meg, hogy a gyomorfekély elrákosodhat. Ezzel szemben a gyomorhurutok és a rekeszsérvek a gyomor állandó nyavalyái.

 

Hagyományos kezelés

Az esetek nagy többségében orvosi, és azon belül két típus gyógyítást alkalmaznak: savtúltengés gátlókat adnak és új terméket, a sajátosan a gyomor részére készült antihisztaminokat. A sebészeti beavatkozásokat lehetőleg ritkítani kell a rák kivételével, ahol nem szükségszerű.

 

Akupresszúra pontok

Bármekkora is az új gyógyszerkészítmények jelentősége, az akupresszúra megőrzi helyét. Először is, mert a fekélyeknél adódik egy probléma, hogy soha sem tudhatjuk, mikor lehet abbahagyni a kezelést anélkül, hogy a beteg visszaesnék. Ezzel szemben a mi pontjaink hasznosak, mert a végtelenségig stimulálhatók, veszély nélkül, egyébként észrevehető megkönnyebbülést hoznak az emésztési zavarokkal együtt járó gyomorégésben, felfúvódásban stb.

A fő pontok

Az első a csuklón, a tenyér-oldalon van, annak pontosan a közepén, háromujjnyira a csuklóhajlat fölött. A második a lábikra külső felén, egytenyérnyire a térdhajlat alatt.

gyomorhurut akupresszúra pontgyomorfájdalom akupresszúra pont

Kiegészítő pontok

Az első a köldököt és a mellcsont alsó szélét összekötő vonal közepén van itt található egy kis csúcs kidudorodás. A második a háton van, kétujjnyira a gerincoszlop mindkét oldalán, az oszlop fél-magasságában.

gastritis akupresszúra pontgyomorhurut akupresszúra pontok

Krónikus betegség esetén ismételjük meg a stimulálást 2-3-szor naponta, mindenkor negyed órát. Sőt Kínában még folytatólagos stimulálási módszert is alkalmaznak.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!