Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Sárgaság májgyulladás akupresszúra kezelése

A bőr színe és a szemek sárgára színeződése, mely  sárgaságot a test ezen részein lerakódott, elraktározódott epefesték okozza. A sárgaság a betegség legnyilvánvalóbb jele. De meg kell jegyezni, nem az egyedüli. Kísérői a láz, viszketések, a széklet elszíntelenedése és a vizelet elszíneződése barnás-sárgára. Azután a sárgaság nem azonos a májfertőzéssel. Más betegségek gyanúsabbak ugyanezzel a tünettel, például bizonyos vér anomáliák, az epe utak mérgezése és főképp elzáródása. A kő például elzárja az epecsatornát, ahol az epe kifolyik. Mindig pontosan meg kell vizsgálni, honnan ered a betegség.

A fertőző májgyulladás általában jóindulatú, és nyom nélkül meggyógyul 15 nap-3 hét alatt. De gyakran a sárgaság sokáig megmarad, és még tovább marad egy intenzív fáradtság érzet. E szokásos formán kívül vannak súlyos sárgaságok is, amelyeket főképpen vérzések jeleznek, és ezek halálosak. A krónikus betegségben a máj fokozatosan roncsolódik, és ez ugyanolyan gyakran okoz halált.

A hepatitis vírusos megbetegedés. Több mint húsz év óta intenzíven tanulmányozzák.

Ma már tudjuk, hogy három fajta vírus van:

  • Az A-vírus - ez a felelős a jóindulatú májgyulladásokért, vízzel és szennyezett élelmiszerrel fertőz.
  • A B-vírus nagyobb számban, gyakrabban okoz súlyos hepatitiszt, a fertőzést régóta a transzfúziónak és injekcióknak tulajdonítják, fecskendő okozta sárgaság. Manapság a fertőzés gyakran szexuális eredetű, és a B-típusú májgyulladást nemi betegségnek tekintik.
  • Végül a C-vírus, amelyet nemrég fedeztek fel.

Hagyományos kezelés

A fertőző májgyulladásnak nincs gyógyszeres vegyi gyógykezelése. Jelentős erőfeszítéseket tesznek oltóanyagok kidolgozására, főképpen a B-típusú májgyulladás ellen.

 

Akupresszúra pontok

Minden olyan kezelés, amely javulást hozhat, örvendetes. Ilyen az akupunktúrás pontok stimulálása; amit masszázzsal vagy elektromosan lehet végezni.

Két fő pont, és két kiegészítő pont hatásos.

A fő pontok, mindkettő a hátgerincen van, az első a nyakszirten, a 7. csigolya hegyén, az első kidomborodó csigolya a nyak alján. A második a hátgerinc kidomborodó hegyén, amelyet a két lapocka alját összekötő vonalban találunk.

sárgaság akupresszura pontmájgyulladás akupresszúra pontsárgaság májgyulladás kiegészítő pont

Kiegészítő pontok, az első a térd külső oldalán van, az ebben az irányban kitapintható kis csont tetején, a szárkapocs csonton. A második pont a hátgerinc két oldalán van, kétujjnyira a második pont alatt.

Stimuláljuk hosszan a pontokat, 10-10 percig, ötször-hatszor naponta, amíg a tünetek enyhülnek. Ha a sárgaság el is tűnik, tovább kell stimulálni a pontokat legalább egy hónapig, hogy jóvátegyük, elmulasszuk a hepatitisz következményeit.



Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!