Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Bronchitis akupresszúra kezelése

A bronchitis, vagy hörghurut a tüdő fertőzése. A hörghurutnak két kategóriája különböztethető meg a heveny vagy akut, és az idült vagykrónikus.

 

Tünetei és kialakulása

Minden bronchitisnek két fő jellemző tünete a köhögés és a köpetürítés. Az általában száraz köhögés kezdetben gyakran rohamokban jelentkezik, majd egyre váladékosabb, ahogy a betegség fejlődik. A köpetek csak bizonyos idő múlva jelennek meg, eleinte gennyesek, sárgák vagy zöldesek, majd a végén fehéresek. Világosan meg kell különböztetni két alakját, az akut és a krónikus bronchitist.

Az akut bronchitisben többé vagy kevésbé mindenki szenved a tél folyamán. A nátha vagy közönséges influenza következtében felszökik a láz, a légzés nehézzé és szinte égetővé válik, majd megjelenik a köhögés a fent leírt, különböző típusú köpetekkel. És megszokott módon kezeléssel vagy anélkül, a betegség két-három hét múlva gyógyulóban van, nem hagyván szövődményeket maga után.

De egészen más a helyzet a krónikus bronchitisnél. Ebben az esetben a köhögés ősszel elkezdődik, és szinte soha nem szűnik meg. Megmarad a többé kevésbé bőséges felköhögés, azután a beteg visszaesik, feléled a láz és a köhögés, a váladék gennyessé válik, és egyik visszaesést követi a másik, egész télen. A krónikus bronchitis nem csupán kellemetlen gyengélkedés, hanem nagyon súlyos betegség. Csökken a légzési kapacitás, a légzés nehézzé válik, a beteg egyre kevésbé aktív, és ágyban fekvő lesz. Mindent el kell követni, hogy ezt a szerencsétlen kórfolyamatot elkerülhessük.

Ha az akut bronchitisben, hörghurutban a légutakat megfertőzi a bennük lakó számtalan csíra egyike, a kialakuló sajátságos körülmények krónikus bronchitishez vezetnek. E körülmények közül két fontosat említünk meg a hörgők kitágulását és a dohányzást.

A hörgőtágulat veleszületett betegség, vagy a kisgyermekkori szamárköhögés következménye, vagy a számtalan orrgarat huruté, amely a városi gyermekek szomorú osztályrésze. A túl erőtlen hörgők nem tudják kiüríteni a váladékot, az ott poshad, pang és fertőz. A felnőtteknél hangsúlyoznunk kell a dohányzás romboló hatását, ez elsődleges és lényeges szennyező, ami ellen legalább vannak hathatós eszközök.

 

Hagyományos kezelés

A heveny bronchitis, hörghurut olyan típusú betegség, amelyet antibiotikumokkal kezelnek, általában jó eredménnyel, de ezzel a kezeléssel emésztési zavarok vagy más kellemetlenségek is együtt járhatnak. A krónikus bronchitis kezelése egészen más dolog. Több gyógymódot együtt kell alkalmazni, egymás után vagy egyszerre, például antibiotikumokat, szíverősítőket, sőt oxigént.

 

Akupresszúra pontok

Különböző az akut vagy krónikus esetekben. Akut estben, ha a betegség elején alkalmazzuk, hirtelen meg tudjuk állítani kifejlődését, és mindenképpen csökkenteni időtartamát.

Krónikus betegség esetén a számtalan eszköz egyikével stabilizálni tudjuk a beteg állapotát, ez a mindig veszélytelen, értékes, és becses segítség a légzési mozgásterápia.

Két fő pont és négy kiegészítő pont van.

A fő pontok

Két fő pont bármilyen bronchitis esetén, az első a hetedik nyakcsigolya kiugró csontjának mindkét oldalán, az első domborodás a nyakszirten. A második kétujjnyira a harmadik hátcsigolya kiugró csontjának mindkét oldalán, azaz a harmadik kidomborodás, az előző alatt.

hörghurut akupresszúra pontokbronchitis akupresszúra pont

Kiegészítő pontok

Két pontot kell hozzáadni heveny bronchitis esetén. Az első a hetedik nyakcsigolya kidomborodása alatt van. A második a csuklón, ahol a pulzus lüktet, egytenyérnyije hajlat redői fölött.

bronchitis kiegészítő ponthörghurut kiegészítő pont

Két pontot hozzá kell tenni krónikus bronchitis esetén. Az egyik a hüvelykujj és a mutatóujj meghosszabbításának szögében, a kézháton van. A második a lábikra szemben lévő oldalának külső felén, kétujjnyira a térd boka vonal közepe felett.

hörghurut akupresszúra pont

Heveny bronchitis esetén ujjal kell erélyesen stimulálni minden félórában vagy órában, a betegség kezdetén minél előbb. Krónikus bronchitis esetén ismételten kell stimulálni egy-két percig, két-háromszor naponta, vagy még jobb, ha folyamatosan stimulálunk. A kínai medicinában szívesen alkalmaznak orvosi lekötést, vagy orvosságot injekcióznak a pontok szintjén.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!