Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Aranygyökér

aranygyökérAz aranygyökér gyógyítja a sebeket, a szájfekélyt és a szemgyulladást. Csillapítja a hurutot, a homlok- és orrmelléküreg-gyulladást, nyugtatja a pikkelysömört.

 

Hatásai:

Erősítő, enyhe hashajtó, gyulladásgátló, baktériumölő, összehúzó, méhserkentő

 

 

 

Javaslatok:

Nátha

A nyálkahártya-betegségek hatásos ellenszere. Enyhíti a torokgyulladás, a homlok-és orrmelléküreg-gyulladás, a fülgyulladás okozta fájdalmakat, a hurutos megbetegedést, és csillapítja a fájó, gyulladt szemet.

 

aranygyökér gyökereBőrproblémák

Az aranygyökeret a csiroki indiánok, de más amerikai bennszülött törzsek is sebek és fekélyek borogatására használták. Az aranygyökér főzet jó gyógyszere a pikkelysömörnek is.

 

Szájfertőzések

A növény fertőzésgátló, és hatásosan használható szájvíz formájában fogínyfertőzések, szájfekély és torokfájás gyógyítására.

 

Emésztés

Belsőleg alkalmazva növeli az emésztőnedv kiválasztását, összehúzza a beleket, bélelő nyálkahártyát, és megakadályozza a gyulladást.

 

Menstruáció

A növény serkenti a méh izmait, ezzel csillapítja az erős vérzést, és enyhíti a premenstruációs szindróma tüneteit. A forrázat hatásos hüvelyöblítő szer általános fertőzéseknél.

 

Figyelmeztetések és ellenjavallatok:

Túladagolásnál mérgező! Magas vérnyomásban szenvedők nem szedhetik! Terhesség és szoptatás ideje alatt szintén nem ajánlott.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!