Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

Ananász

AnanászAnanász (Ananas sativus)

Különleges tulajdonsága: a bromelin a pepszinhez hasonló nitrogéntartalmú enzim, amely különösen hatékony módon bontja le a fehérjéket: ezért az ananász egyike azoknak a gyümölcsöknek, amelyek fehérjetartalmú ételek után is probléma nélkül fogyaszthatók.

Egyéb hasznos összetevők: cukrok (szacharóz és glukóz); A-, B- és C-vitamin, jód, magnézium, mangán,   kálium, kalcium, foszfor, vas, kén.

Javallatok:

vérszegénység, érelmeszesedés, ízületi gyulladás, lábadozás és ásványianyag-hiány, emésztési problémák, mérgezés, epekő, köszvény, elhízásra való hajlam, méregtelenítő, vizelethajtó, gyomorerősítő.

Ideális fogyasztási módjai: friss gyümölcs; gyümölcslé.

Figyelmeztetések és ellenjavallatok: a friss gyümölcsök legyenek tökéletesen érettek; szoptatás esetén előfordulhat, hogy az édesanya által fogyasztott ananászlé allergiás bőrkiütést okoz az újszülöttnél.



Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!